,,Raiul de pe acoperișul lumii”, despre care nimeni nu crede că se află în România, la doi pași de Satu Mare

0

Nu e nici Bali, nici Dubai sau Maldives. Să nu mergem atât de departe când acest loc care te lasă cu gura căscată se află chiar în Maramureș, la doi pași de Satu Mare. E spectaculos și e la înălțime…și la propriu și la figurat. Despre acest loc, nimeni nu crede că el se află în România. Cei care văd pozele, cred că este vorba despre vreo locație exotică dintr-o cu totul altă țară.

Pentru că avem parte de o vară caniculară, e bine să avem cât mai multe opțiuni de a petrece timp liber de calitate în această vară. Și chiar dacă avem și în Satu Mare locuri la fel de frumoase, pe câteva dintre ele vi le-am prezentat deja, câteodată nu strică o plimbare în afara județului, când ne putem delecta privirile pe drum și cu frumusețile din sate, precum statele maramureșene, mai ales că ne aflăm la doi pași de județul Maramureș.

Piscina pă Coastă, căci așa se numește locul care a fascinat România, și-a deschis ,,porțile” anul acesta pentru oaspeți în mini vacanța de Rusalii. Piscina de poveste, săpată în munții Maramureșului, s-a deschis oficial anul acesta, scrie calatorinboscheti.ro

,,La prima vedere, să sapi o piscină pe coasta unui deal pare o nebunie în toată regula. Nu și pentru Alex Vancea, cel care a crezut în visul lui, acela de a construi un rai exotic, într-unul dintre cele mai pitorești sate din Maramureș. A călătorit mult prin lume, dar și-a dorit, la el, acasă, o piscină frumoasă, care să nu fie înconjurată de betoane, așa cum văzuse pe afară. Așa a apărut proiectul “Piscinei pă Coastă”, construită în satul Mara, pe dealul din apropierea păstrăvăriei cu același nume.

Construcția nu a fost deloc ușor de realizat, pentru că toate materialele au trebuit urcate pe deal. A meritat, însă, efortul, pentru că rezultatul e unul grozav. Designul respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn. Așa că, dacă nu aveți drum prin Maramureș, să vă faceți, pentru că merită”, povestește sursa citată.

Locul este cu atât mai impresionat cu cât, aflat la peste o sută de metri altitudine, privești drept în față, stai pe șezlong și realizezi că ești vecin cu o cascadă care izvorăște din delurile Maramureșului, iar dacă ți se face foame, sigur ai auzit sau ai fost deja la Păstrăvăria Alex – Mara, la care trebuie doar să cobori pentru a mânca: pește, mâncare tradițională și cei mai buni papanași.

Ca să ajungeți aici, cu o simplă căutare pe google săsiți pensiunea-restaurant ”Păstrăvăria Mara”, de care aparține piscina și urcați cel mult 100 de metri până pe vârful coastei. Prețul unui bilet de intrare este de 40 de lei. Nu e nevoie de rezervare în prealabil, dar dacă mergeți în luna august, e bine să porniți de acasă devreme.

Satul Mara, care se află în inima Maramureșului, are în apropiere cele mai importante obiective turistice din Maramureș.

Cimitirul Vesel se află la 45 de kilometri, Memorialul Durerii  la 27 de kilometri, Mănăstirea Bârsana la 32 de kilometri, Mocănița – la 71 de kilometri și Biserica Șurdești, cea mai înaltă Biserică de lemn din lume (monument UNESCO)  la 36 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.