IA sau ,,Cămeșa Oșenească”, principala piesă a costumului popular și tradițiile de Sânziene, sărbătorite de negreșteni

0

În noaptea “cerurilor deschise”, de #Sânziene, IA va fi sărbătorită și la Negrești Oaș, în cadrul unor manifestări care au scop promovarea patrimoniului cultural românesc şi a valorilor tradiţionale ale poporului român.

Cu acest prilej, duminică, 23 iunie 2019, de la ora 12,30, la Muzeul în Aer Liber al Țării Oașului, se celebreză piesa principală a costumului popular românesc și tradițiile de Sânziene, alături de invitați: ansamblurile folclorice ,,Flori de tradiții” din comuna Valcău, județul Sălaj, sub îndrumarea dnei prof. Monica Ember, împreună cu ansamblul folcloric ,,Sânzienele”, coordonat de Maria Tripon, alături de Asociația de voluntari a Liceului Teoretic Negrești-Oaș, coordonați de Angelica Hoban.

Nu va lipsi expoziția meșteșugărească cu Floare Finta, Floare Hotcă, Anica Mare, Maria Finta, Mirela Bud, Mihaela Deac și Ana Hotcă.


“Comunitatea noastră oșenească s-a remarcat de a lungul timpului prin păstrarea și promovarea tradițiilor. Este de datoria noastră să promovăm ia românească autentică, în cazul nostru  “#cămeșa #oșenească” și să încurajăm promovarea ei ca element de identitate națională și locală”, este mesajul primăriei Negrești Oaș

 

Organizatorii sunt Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oaş prin Muzeul Ţării Oaşului şi Instituţiile de învăţământ din Negreşti Oaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.