După ”Generația Hagi”, avem GENERAȚIA, ce are în componență mai mulți de Hagi, ca forță mentală! Anglia are, de acum încolo, un complex: România!

0

România a obținut o victorie impresionantă, aproape neromânească, prin tăria revenirilor, împotriva Angliei.

Când erai gata să zici ”gata, au cedat psihic”, tinerii minunați organizați în jurul lui Ianis Hagi și energizați de Florinel Coman se reinventau, la modul hiperbolic, atacând Anglia cu pofta de a o îngenunchea, dar nu oricum, ci la modul în care toreadorul își îngenunchează taurul!

Am văzut, în seara de vineri, o națională a României, care-și savurează, fără complexe, pofta de a-și îngenunchea adversarul pe care-l are în față, oricum s-ar numi acesta…

În urma meciului câștigat în această seară, despre România ”mică”, se va putea spune că, oricâte goluri i-ai da, îți va înscrie două în plus, înaintea fluierului final.

Cât despre Anglia, naționala acestei țări poate – cu argumente – să fie acuzată că, după seara de vineri, are un complex ”România”, care a început cu Viorel Moldovan și continuă cu Florinel Coman!

Dincolo de scor, dincolo de entuziasm, ceea ce contează este ce-a zis unul dintre tricolori – ”avem foame de victorii” – iar acest lucru s-a văzut din plin în această seară!

De asemenea, s-a văzut că, în teren, există mai mulți jucători, capabili oricând să pretindă rolul de jucător providențial: este un upgrade binevenit după naționala lui Hagi-seniorul.

În cazul ”generației de aur”, dacă Hagi nu rezolva meciul, te puteai aștepta la o soluție doar de la un Gică Popescu, Dan Petrescu, sau Viorel Moldovan; opțiunile erau limitate, iar acest lucru avea legătură cu tăria psihică pe care ceilalți componenți și-o luau de la Gică Hagi.

Ce are diferit această națională de tineret este că nu există doar un Hagi pe teren, nu există o dependență de ”un” Hagi: când nu rezolvă meciul Hagi-cel-mic, îl rezolvă Băluță, când Băluță gafează, inventează un Florinel Coman niște goluri din nimic, ce anulează orice avantaj al adversarului, aplicând principiul lui Hagi-seniorul, însă: ”pentru a înscrie, condiția esențială este să tragi la poartă”. Dacă nu inventează victoria Hagi, sau Coman, o face Pușcaș, șamd…

Nu e o exagerare: având în componența sa atâți de ”Hagi”, cu statut providențial, această echipă reprezentativă de U21 a României, nu numai că e îndreptățită să facă pasul spre naționala ”mare”, ci se apropie de statutul în care nu mai poate fi oprită de niciun adversar!

https://www.youtube.com/watch?v=DpzazjXkVVQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.