Costumul popular din Țara Oașului, în presa străină. România are costume populare ,,grandioase și exotice”

0

Un articol apărut în presa străină vorbește despre costumul popular de mire și mireasă din Țara Oașului. 15 țări sunt pomenite în articol ca având costume tradiționale extravagante. România nu face notă discordantă, iar costumul popular din Țara Oașului este al cincilea prezentat dintre cele 15 de pe listă de către ba-bamail.com

Articolul scris în limba engleză, dar tradus, spune cam așa:

,,Tradițiile de căsătorie din întreaga lume sunt la fel de fanteziste și speciale, atât mireasa, cât și mirele își doresc ce e mai bun și poartă un costum extravagant care permite tuturor să știe că acestea sunt în centrul atenției. În afară de acestea, rochiile de mireasă tradiționale poartă deseori semnificații simbolice, elementele specifice ale rochiei de mireasă fiind asociate cu noroc, puritate, bogăție și atribuite puterii de a se opri din duhurile rele. Iată o listă de 15 dintre cele mai grandioase și exotice îmbrăcăminte tradiționale de nuntă pe care le-am văzut.”

În același articol, se descriu mărgelele accesorizate costumului popular din Țara Oașului ca fiind o ,,abundență de coliere”.

,,Într-o nuntă românească obișnuită din regiunea Oaș din Transilvania, miresele poartă căști înalte brodate cu margele, o abundență de coliere și o rochie albă scurtă, cu detalii de culoare neagră și roșie. Această îmbrăcăminte ar trebui să aducă bogăție, noroc și, de asemenea, se îndepărtează de spiritele rele.”

În articol, cei de la ba-bamail.com au folosit o poză de pe contul de instagram al fotografului Remus Țiplea, care înfățișează o mireasă îmbăcată în straie tradițional în ziua nunții sale.

Costumul popular din Țara Oașului, în presa străină. România are costume populare ,,grandioase și exotice" 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.