Nici anul acesta n-a fost cu noroc. Doar 150 de tineri s-au interesat pentru un loc muncă în cadrul proiectului ,,Satu Mare te așteaptă acasă”, de la Cluj

0

Începând din anul 2017, când s-a lansat proiectul ,,Satu Mare te așteaptă acasă”, Primăria Satu Mare organizează în fiecare an la Cluj Napoca, oraș cu cei mai mulți studenți sătmăreni plecați, o întâlnire a tinerilor plecați și rămași după studii, cu firmele angajatoare din Satu Mare.

Cu toate că în 2017, proiectul a fost anunțat cu sulițe și trâmbițe, iar primarul Kereskenyi era extrem de încrezător, nici în acest an, la fel ca și în cei trecuți, nu s-au arătat prea mulți tineri interesați de job-urile existente la ora actuală în Satu Mare. Ba mai mult, am putea numi această ediție aproape un eșec. Doar 150 de tineri sătmăreni s-au prezentat pentru a se interesa de job-uri în cadrul proiectului Satu Mare te așteptată acasă de la Cluj.

Motivul invocat de tineri este acela că salariile sunt prea mici și nici orașul un este unul prea ofertant din punct de vedere al petrecerii timpului liber, așa că, după studii, studenții sătmăreni aleg să rămână în orașul în care au studiat. Cele mai multe exemple sunt în Cluj Napoca.

Încercările Primăriei, dar și a angajatorilor, de a readuce studenții înapoi acasă, la Satu Mare, au cam eșuat până în prezent, dar proiectul nu se oprește aici.

Cu toate astea, Primăria știe că perseverența este cheia și nu renunță. Pentru anul viitor, primarul Kereskenyi Gabor invită studenții să-și exprime opiniile și propunerile pe site-ul cu același nume: ,,Satu Mare te așteaptă acasă”.

Cei 150 de studenți de anul acesta au putut discuta cu firmele angajatoare prezente, dar și în mod direct cu primarul Kerekenyi Gabor, căruia i-au putut adresa întrebări. Tinerii au intrat în contact direct cu cele mai mari companii din Satu Mare prezente acolo, dar și cu edilul orașului cu care au vorbit despre proiectele de dezvoltare a orașului Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.