Acuze din partea mamelor, către Spitalul Județean.,,Furate” și ,,terorizate psihic” pe Secția Neonatologie

0

Mai multe femei din Satu Mare care au născut la Spitalul Județean Satu Mare, Secția Neonatologie, acuză că i s-ar fi sustras diverse bunuri pe care le-au lăsat copiilor, dar și de rele tratamente atât din partea medicilor care le-au ajutat să nască, cât și din partea partea asistentelor și infirmierelor care ar fi fost neglijente.

Totul a pornit de la mesajul unei proaspete mame care a ținut să împărtășească din experiența avută la pe secția Neonatologie a Spitalului Județan. Mai mult, aceasta acuză că băiețelului proaspăt venit pe lume, i-a dispărut brățara de pe mână în timp ce copilul se afla la incubator, născut fiind prematur, iar mama se afla acasă.

De aici și până la un val de păreri pro și contra nu a fost decât un pas. Mai multe femei din Satu Mare care au trecut prin experiența de a aduce pe lume un copil, au povestit dezamăgite întâmplările lor. Cele mai multe acuze sunt legate de atitudinea personalului secției, de la medici până la asistente și infirmiere. Ba mai mult, multe dintre mame, au avut parte de experiențe atât de neplăcute încât au ales în cele din urmă să nască în alt județ.

“Bună ziua mămici. Acum ca niciodată, vreau sa va povestesc “frumoasele” întâmplări, de pe secția neonatologie a spitalului județean Satu Mare, bineînțeles (doar la noi exista asa ceva).  
Am născut în data de 5 iunie, prematur am stat 5 zile în spital fiind operata de cezariană având acasă o fetita de 1 an și 3 luni, am fost nevoita sa vin la ea, și sa îmi las copilul în grija secției de neonatologie, pana la greutatea de 2300 grame, mergând de cel puțin 3 ori pe zi la alimentat… Am ales sa vin la fetita deoarece a făcut febra, și nu manca deloc doar cu mine.. Stau foarte aproape de spital.. Deci mergeam și la bebe 
Mi sa cerut pasta petrini pt bebe,bineînțeles am dus(una mare), surpriza a doua zi pasta mea nu e nicăieri.. Nu am zis nimic.. Nu e vb de cei 25 de lei cât a costat,dar totuși…
O alta chestie.. Copilul meu a început sa pape 70 ml la o masa, dar se întâmplă des când primea doar 50 ml (era alimentat cu lp). Dece? Dacă copilul mănâncă 70 ml ii se da 50? Cum creste? Nicicum!!!
Ia-m pus pe manuta brățara cu medalion de aur, și nefericire pe mine,când merg duminica și brățara nu e nicăieri. Nu a fost scumpa sau știu eu, dar e o valoare sentimentala. Întrebând asistenta, infirmiera etc.. Toate au spus :noi nu știm.. Wow! Dar cine sa știe? Dacă voi nu?
Ieri copilul a fost îmbrăcat într-un set de haine.. Avea haine curate lăsate de mine, azi dimineață după baita, trebuia sa ii fie schimbate hainele, dar atât de greu a fost încât tot alea de ieri au rămas pe el.. Murdare, clar!
Ca azi,cand merg după bebe, pt ca l-au externat, întreb de doamna medic neonatolog, nu se știe nimic de bratatica băiatului meu?
Am fost cu nasul copilului, care bineînțeles a cerut explicații.. La care sa ii se spună :”Ieși afara!”
Dar ce medic poate fi totuși, avand un astfel de vocabular? Ea lucrează pe secția respectiva, nu eu sa știu unde dispar lucrurile copilului.
Sa nu spun ce cuvinte urate a folosit.
Rușine sa va fie doamna doctor Varga!!! În primul rand pentru modul în care “știți sa dialogati”, în al 2lea pentru dezinteresul pe care la-ți arătat”, a fost mesajul unei proaspete mame.

Acuze din partea mamelor, către Spitalul Județean.,,Furate" și ,,terorizate psihic" pe Secția Neonatologie 1Acuze din partea mamelor, către Spitalul Județean.,,Furate" și ,,terorizate psihic" pe Secția Neonatologie 2Acuze din partea mamelor, către Spitalul Județean.,,Furate" și ,,terorizate psihic" pe Secția Neonatologie 3

Cu o lună în urmă, o altă viitoare mămică a povestit cum  s-a plimbat, însărcinată în 33 de săptămâni, de la un spital la altul pentru ca un medic ginecolog de la Spitalul Județean Satu Mare să o sfătuiască dacă poate urma sau nu un anumit tratament. Aceasta a povestit că reacția ginecologului, care se afla de gardă, a fost lipsită de orice urmă de empatie.

,,Doresc să vă spun și vouă cea mai oribilă primire la urgente ginecologie, județean Satu Mare.
După ce că am fost plimbată toată noaptea dintr-o parte în alta, sunt trimisă la ginecologie pt a avea o confirmare dacă pot să iau un anumit tratament, fiind însărcinată în 33 săptămâni.

Un asistent mă urcă sus pe secție, o asistenta ne întâmpină și întreabă pt ce am venit. Ii explicam că am nevoie de părerea unui ginecolog, dacă pot urma tratamentul prescris la neurologie sau nu. Asistenta amabilă sună ginecologul de gardă și ii spune situația. Telefonul era dat pe volum mai mare și se auzea perfect cele spuse de “doamna ginecolog”. 

Asistenta : “-avem o gravidă în 33 săptămâni care are un tratament de la neurologie și e nevoie de aprobare, dacă poate să ia tratamentul”
Ginecolog :”-pe bune? La ora asta o venit? Tu ai văzut cât e ceasul? (era 04:25 dimineața) Nu poți să spui și tu că sunt ocupată, în pana mea?”

Deci eu am rămas blocată la cele auzite, și spun soțului,” tu auzi cum vorbește? Nu pot să cred.” 
Închide telefonul asistentei, o cheamă și o ceartă de ce era cu telefonul lângă mine când a sunat.
Pai cum adică,” la ora asta am venit? ”

Nu am venit de nebună, stimată doamnă BOJAN A., am și eu acasă un copil de 2 ani și 3 luni, gravida în 33 sapt, umblu cu ambulanta de la negrești la Satu Mare, de la județean la spitalul vechi, de la spitalul vechi înapoi la județean pt confirmarea unui ginecolog, și ai nesimțirea să te simți deranjată de faptul că erai în timpul serviciului și ești acolo că sa ajuți gravidutele nu să te enervezi că ți-am deranjat somnul și mai ai curaj să ieși și adormită și indignată. Sunt profund dezamăgită de ceea ce s-a întâmplat.
Rușine pt comportament. Dacă nu vă place meseria, mai bine o schimbați, decât să puneți gravidele într-o situație în care să se simtă precum niște gunoaie”, a povestit o altă mamă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.