Președintele Iohannis: ”Pesediștii vor să distrugă Administrația, de dragul baronilor locali”

0

Klaus Iohannis a criticat dur adoptarea de către Guvern a Codului Administrativ prin Ordonanță de urgență.

Într-o postare pe Facebook, Președintele acuză PSD că a luat această decizie pentru ”a-și servi baronii locali”:

”Adoptarea de către Guvern a Codului Administrativ prin Ordonanță de Urgență este un grav atentat la întregul sistem administrativ și arată un plan mult mai amplu al PSD de a conserva puterea și de a-și servi baronii. Sfidarea românilor continuă să fie prioritatea zero a acestei guvernări. După doi ani în care au încercat să îngenuncheze Justiția de dragul unor corupți, pesediștii vor acum să distrugă Administrația de dragul baronilor locali. PSD nu se poate schimba, iar lecția primită de la români prin votul din 26 mai este una pe care acest partid este incapabil să o înțeleagă”, susține Președintele pe contul său de Facebook.

De asemenea, Președinția a emis un comunicat, în care susține următoarele:

PSD vrea să demonstreze cu toată tăria că sfidarea românilor este prioritatea zero a acestei guvernări. (…) Arhitectura de funcționare a întregii administrației publice din România va fi dramatic alterată prin acest Cod Administrativ. Nu există niciun argument și nicio justificare pentru adoptarea acestei Ordonanţe, care reprezintă un atentat la adresa întregului sistem administrativ.

Președintele României consideră că dezbaterea Codului Administrativ, de altfel absolut necesară, trebuie făcută de către Parlament, transparent și în urma unui amplu dialog social. Un act de o asemenea amploare și cu un asemenea impact este obligatoriu să fie elaborat de către unica autoritate legiuitoare a țării și nu de către Guvern, care, prin OUG, face un grav exces de putere, forțând limitele Constituției.(…)

PSD nu se poate schimba, iar lecția votului din 26 mai este una pe care acest partid este incapabil să o înțeleagă”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.