Dezinsecție promisă de o săptămână, dar în continuare ne mănâncă țânțarii. Aviotratamentul, tot un basm și el

0

În urmă cu o săptămână, după nenumărate plângeri din partea locuitorilor orașului Satu Mare, primăria a anunțat că se va face, în sfârșit, dezinsecția țânțarilor.

,,Primăria Municipiului Satu Mare anunță că va efectua începând din noaptea de joi spre vineri dezinsecția la sol pe raza municipiului Satu Mare. Acțiunea va începe cu malul stâng al Someșului în cartierele Carpați I și II, Micro 17, Micro 16, Micro 15 și Micro 14 și va continua pe malul drept al Someșului. Dezinsecția la sol va dura între 7 și 10 zile, în funcție de condițiile meteo. Aviotratamentul este preconizat să înceapă marți, 25 iunie, și se va acționa pe o suprafață de aproximativ 500 ha. Pentru ca dezinsecția să fie eficientă, atenționăm cetățenii că au obligația să efectueze deasemenea dezinsecție pe proprietățile private, curți și grădini, respectiv subsolurile blocurilor. Rugăm apicultorii să ia măsurile ce se impun, iar posesorii de animale de companie să evite aceste zone în perioada derulării acţiunii”, anunța primăria Satu Mare. 

Însă de atunci și până acum, nu mare lucru s-a făcut, susțin aceeași sătmăreni. Aceștia au ajuns la capătul răbdării din cauza mușcăturilor de țânțari. Tot mai multe mame sunt furioase pentru faptul că copiii lor nu mai pot ieși la joacă, altfel se întorc acasă plini de mușcături. Mai rău este că mulți dintre ei se plâng că nu pot dormi noaptea din cauza invaziei de țânțari.

Ieri, 25 iunie, era anunțat și aviotratamentul, care urma să acționeze împotriva țânțarilor, însă mulți susțin că nu au văzut nici urmă de el.

În timp ce alte voci susțin că sunt doar promisiuni, iar Primăria nu are bani pentru dezinsecția țânțarilor și că rugămințile lor, ca întotdeauna, nu sunt luate în serios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.