Etnobotanicele fac ravagii în județ! Se vor monta camere de supraveghere în școli

0

Ședinţa lunii iunie a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Satu Mare, a avut loc în orașul Tășnad. Pe lângă membrii ATOP, la ședință au mai participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, administratorul public al județului, Nagy Szabolcs, subprefectul Altfatter Tamás, consilierii județeni Vasile Mitrașca și Balogh Sandor, șeful Inspectoratului Poliției Județene Satu Mare, comisar șef Sorin Stan, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare, colonel Nicolae Dima, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, col. Ovidiu Popa, primari, viceprimari și șefi de post din Tășnad, Căuaș, Cehal, Craidorolț, Pir, Santău, Săcășeni și Săuca. Ședința a fost condusă de președintele ATOP, Andrei Veron.

În cadrul dezbaterii de ieri, 26 iunie, la Tășnad, s-a discutat subiectul care stă pe buzele tuturor zilele acestea, consumul de etnobotanice. Seful Poliției Tășnad a declarat că principala problemă o reprezintă, în acest moment, infracțiunile de deținere și consum de substanțe interzise, înregistrate în special în rândul tinerilor.

“În 2018 în Tășnad au fost derulate două campanii anti-drog, dar cu toate acestea, în ultima perioadă am înregistrat 5 infracțiuni în flagrant”, a afirmat șeful Poliției Tășnad.

Subprefectul Altfatter Tamás, le-a sugerat autorităților locale să organizeze întâlniri cu părinții elevilor din fiecare școală, pentru a li se atrage atenția asupra acestor practici și asupra efectelor nocive pe care le au substanțele halucinogene, în încercarea de a găsi astfel soluții pentru limitarea acestui fenomen, care este în creștere de la un an la altul.

“Există posibilitatea ca doar cu 10 lei, tinerii să își poată cumpăra un anumit drog care are efecte nocive foarte mari. La școli profesionale și la licee este imperios necesară montarea de camere de supraveghere. Vorbim de ani de zile despre acest aspect, însă nu toți primarii au înțeles nevoia stringentă a acestei măsuri. Unii edili spun în continuare că nu au sursă de finanțare, aspect total neadevărat”, a concluzionat subprefectul județului.

La rândul său, Sorin Stan, șeful Inspectoratului Poliției Județene, a afirmat că montarea sistemelor de pază trebuie să devină o prioritate pentru primari, până la începerea următorului an școlar, informează Biroul de Presă al CJSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.