Ședință Consiliu Județean. Adrian Cozma, soluții- alternativă pentru DJ 193 și pentru un nou sediu al Bibliotecii Județene. “Ar rezolva o mare parte din problemă”

0

Consilierul Județean Satu Mare, Adrian Cozma a propus o soluție alternativă pentru situația drumului Dj 193 A Satu Mare – Homoroade.

Acesta a propus în cadrul ședinței Consiliului Județean de astăzi, 27 iunie, ca drumul județean care leagă localitatea Rușeni de Cionchești, unde se află un drum de pământ, să fie asfaltat pentru ca locuitorii și nu mai să poate circula în condiții normale, dat fiind faptul că lucrările la Dj 193 au fost oprite pentru că firma constructoare a intrat în insolvență iar locuitorii zonei sunt revoltați.

,,Este o distanță de aproximativ 2 km, acel drum, din câte știu, nu este cuprins în PNDL, este un drum județean care ne interesează, care din punctul meu de vedere ar rezolva  o mare parte din problemă”, a afirmat Adrian Cozma

Acesta a explicat și de ce. Localitățile Tătărăști și Rușeni, ar avea alternativa spre Cionchești, iar localitatea Amați, ar avea alternativa spre drumul comunal, spre localitatea Ambud, comuna Paulești.

În felul acesta, din mai bine de 100 de km de drum de pământ, 2 km ar putea fi asfaltat. Costul acestor lucrări ar fi de aproximativ 2 milioane de lei pe km, bani pe care Consiliul Județean i-ar putea lua din fondul de rezervă, în acest fond intrând chiar astăzi 2,5 milioane, bani cu care s-ar putea lega cele două localități.

Președintele Consiliului Județean a răspuns că trebuie demarată aceeași procedură. Poate pornind în paralel cele două licitații și atunci, ori una, ori alta, se pot închide cât se poate de repede, mai ales pe tronsonul  Rușeni – Cionchești.

De asemenea, Adrian Cozma a propus să nu fie scoasă din ecuație nici primăria Satu Mare pentru un posibil imobil care să găzduiască Biblioteca Județeană care se va muta în ,,casă nouă”.

Consilierul local a mai afirmat că și sediul PSD din buricul orașului ar putea găzdui  biblioteca, sediul având aproximativ 2.000 de metri părați, iar aceștia plătind doar 199 de lei chirie.

O alternativă mai ieftină, având în vedere că pentru Biblioteca Județeană se plătește, din bani publici, o chirie de 10 mii de euro.

Desigur, clădirea trebuie verificată pentru a se vedea dacă rezistă pentru astfel de activități, a afirmat șeful CJ, Pataki Csaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.