Tineri din Centrul groazei ,,Cristiana” : “Nu mai vreau să iau pastile pentru că eu nu sunt nebun”. Mărturiile unui consilier județean

0
Sursa: opiniedecarei.com

În cadrul ședinței de astăzi, 27 iunie a.c, de la Consiliul Județean, s-a adus în discuție întâmplarea petrecută la Centrul Cristiana din Carei, acolo, unde, o beneficiară ar fi fost violată în urmă cu câteva săptămâni și supusă nunui adevărat supliciu de către alți doi tineri din același centru. Subiectul a stârnit revoltă în rândul sătmărenilor după ce se presupune că tinerei în vârstă de 33 de ani i-ar fi fost introdusă o coadă de lopată în vagin și anus.

Consilierul Județean, Rodica Maxi a propus să se realizeze o comisie formată din consilierii județeni pentru a vedea cum funcționează Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana din Carei.
Aceasta a afirmat că ,,nu sunt în regulă multe lucruri care se întâmplă acolo”.

Sunt tineri între 25 și 35 de ani, 40, depinde, cu nevoie speciale. Nu ascund faptul că sunt beneficiari care mă sună și pe care îi cunosc, de multe ori cu foarte mari probleme, îmi cer ajutorul. Mi-aș dori foarte tare și nu vreau să atac pe doamna director (n.r DGASPC, Mariana Dragoș – director). Aș dori să facem o comisie din partea consilierilor județeni, în paralel cu comisia pe care o are DGASPC , să vedem cum putem să ajutăm acei tineri cu nevoi speciale. Mă sună tineri și îmi spun: mami eu nu mai vreau să iau pastile că eu nu sunt nebun”, a declarat Rodica Maxi, consilier județean PSD.

Tineri din Centrul groazei ,,Cristiana" : "Nu mai vreau să iau pastile pentru că eu nu sunt nebun". Mărturiile unui consilier județean 1

Șeful CJ, Pataki Csaba a afirmat la rândul lui că acolo controlul nu s-a terminat. A fost acolo un caz și anul trecut în același centru, unde un tânăr de 21 de ani a murit în luna ianuarie prins în gardul centrului, în timp ce încerca să fugă la familia sa. Și despre acesta se spune că ar fi fost violat în repetate rânduri, de aceea ar fi ales să fugă.

Dacă se respectau măcar 5 % din indicațiile comisiei profesionale, președintele CJ afirmă că nu s-ar fi ajuns la cazul tinerei de 33 de ani.

,,Din păcate, dacă 10 % din informațiile pe care eu le dețin sunt adevărate la ora actuală, acolo nu o comisie civilă trebuie făcută”, a afirmat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.