Finala Campionatului European U21 se va juca fără o echipă cu suflet mare: România, eliminată de Germania, în semifinale, dar calificată la Jocurile Olimpice!

0

Germania ne-a învins la Bologna, pe o temperatură infernală – la ora meciului s-au înregistrat mai mult de 40 de grade.

De altfel, epuizarea fizică a tricolorilor a fost principala cauză a pierderii meciului cu Germania. A doua repriză, a fost în cvasi-totalitatea sa, la dispoziția Germaniei, tricolorii cedând fizic, în mod vizibil.

Accederea în careul de ași al Europei permite calificarea directă a reprezentativei noastre de tineret la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

 Finala Campionatului European U21 se va juca fără o echipă cu suflet mare: România, eliminată de Germania, în semifinale, dar calificată la Jocurile Olimpice! 1

Echipele de start

România U21: I. Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan – T. Băluță, Cicâldău (Ciobanu 69) – Man, I. Hagi, A. Ivan (Coman 55)- Pușcaș (Petre 87)

Germania U21: Nubel – Klostermann, Tah, Baumgartl, Mittelstadt – Neuhaus (L. Nmecha 79), Eggestein (Maier 89), Dahoud (Koch 90+3) – Oztunali, Waldschmidt, Amiri

Germania a învins 4-2 (Amiri 21, 90+4 Waldschmidt 51, 90 / Pușcaș – pen. 26, 44), pe fondul cedării fizice a jucătorilor noștri în partea a doua a partidei.

George Pușcaș a fost aproape de hattrick.

Finala Campionatului European U21 se va juca fără o echipă cu suflet mare: România, eliminată de Germania, în semifinale, dar calificată la Jocurile Olimpice! 2

„Am dat tot ce am avut mai bun. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost astăzi la stadion, antrenorilor, colegilor mei. Probabil, astăzi, Germania a fost mai bună în ultimele minute ale meciului. Trebuie să fim mândri că astăzi am jucat acasă și am făcut mândri milioane de români. Cred că toată lumea și-a făcut treaba. Toți am dat ce am avut mai bun. Îmi vine să plâng de fericire…S-a scris istorie… Avem fotbal și de acum încolo vom arăta și mai mult și vom demonstra lumii că România are calitate”, a spus George Pușcaș, la TVR.

Coechiperul său, Florinel Coman i-a împartășit punctul de vedere:

Rămânem cu o semifinală de campionat european. Mergem la club cu locul patru. La început nu ne dădea nimeni nicio șansă. A fost un meci în care puteam să câștigăm, dar am primit acele două goluri din faze fixe. Acum vom pregăti Olimpiada”, a declarat acesta.

România are o reprezentativă de tineret extrem de valoroasă, care garantează un viitor interesant și naționalei mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.