Șeful CJ, Pataki ține “inventarul” păsărilor. Nu stropim împotriva țânțarilor pentru că ne MOR rândunicile

2

Potrivit unui consilier județean, au fost semnate mai multe contracte de dezinsecție în Satu Mare, în ciuda acestui fapt, în continuare ne confruntăm cu invazie de țânțari care i-a scos din minți pe sătmăreni, care, nu fac altceva decât să omoare țânțari, după cum povestesc chiar ei.

Subiectul țânțarilor care i-a adus pe toți sătmărenii la capătul răbdării a fost discutat și în Consiliul Județean. Unul dintre aleșii județeni a propus șefului Consilului Județean să facă un proiect de hotărâre prin care să se realizeze dezisecție la nivel județean, în special localitățile care nu își permit o astfel de acțiune costisitoare.

Răspunsul șefului CJ, Pataki Csaba, a venit imediat.

”Datorită unor substanțe care nu au fost foarte foarte controlate, rândunicile au dispărut din municipiul Satu Mare și nu numai. Aceste dezisecții, pe lângă faptul că au un efect catastrofal asupra mediului, întăresc sistemul imunitar al țânțarilor. În plus, mai este și o problema ridicată de Curtea de Conturi, noi nu avem voie să stropim pe spații private, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Nu am găsit nicăieri păreri conform cărora dezinsecția țânțarilor ar afecta păsările în niciun fel. În plus, la Oradea, așa cum am mai scris într-un material anterior, pe același subiect, se realizează a treia dezinsecție împotriva țânțarilor pe anul acesta. La Satu Mare, puțini, spre deloc, au văzut dezinsecțiile anunțate de primărie, iar aviotratamentul împotriva acestora, doar un basm, așa cum am mai spus.

Cu alte cuvinte, nici președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba nu susține stropirea

În continuare, cititorii satmareanul.ro ne povestesc că, să omoare țânțari, a devenit un fel de activitate. În loc să doarmă noaptea, omoară țânțari. 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.