Federația Elevilor: Elevii rămân fără reducere la transport școlar. Guvernul folosește acești bani pentru baroni locali și pensii speciale

0

Conform unui comunicat dat de Federația Elevilor, adoptarea noului Cod Administrativ de către Guvern (prin ordonanță de urgență), a generat „privarea elevilor de dreptul lor la transport redus și decontarea navetei”.

„Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care a eliminat transportul în trafic județean din sfera serviciilor publice, făcând să dispară obligațiile (de serviciu public) transportatorilor de a acorda reduceri elevilor și de a acorda abonamente cu tarife preferențiale pentru elevi, în vederea decontării navetei”, se arată în comunicat.

Federația Elevilor susține că Guvernul probează o crasă lipsă de interes față de Educație, fiind preocupat doar să-i mulțumemască pe baronii locali și pe transportatori…

„Ca urmare a demersurilor pe care Asociația Elevilor din Constanța le-a întreprins, în vederea determinării Consiliului Județean Constanța să acorde reduceri pentru elevi, președintele autorității a sesizat problema mai departe, iar Uniunea Națională a Consiliilor Județene, în frunte cu președintele organizației, Marian Oprișan, au făcut presiuni în rândul Guvernului pentru ca autoritățile județene să fie scutite de aceste costuri”, precizează FER.

Andrei-Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța, susține că măsurile actualului Guvern au ca principal efect limitarea accesului la Educație.

Zeci de mii de elevi sunt, începând cu ziua de azi, condamnați la a trăi o viață fără acces la educație, fără ca aceștia să aibă șanse la a trăi o viață decentă. Dacă aș fi în locul persoanelor ce conduc acest Guvern, aș demisiona în momentul doi”, a spus  Andrei-Mihai Tănase.

 

Federația Elevilor din România (FER) este un ONG în curs de înființare, care își asumă reprezentarea drepturilor și intereselor comune ale tuturor elevilor din învățământul preuniversitar din România. FER este compusă din toate asociațiile reprezentative ale elevilor din România existente la acest moment: Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din Bacău, Asociația Elevilor din Maramureș, Asociația Elevilor din Călărași, Asociația Vâlceană a Elevilor și Asociația Elevilor din București și Ilfov.

 

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.