Clădirea Centrului pentru copii cu nevoie speciale, reabilitată și modernizată

 Clădirea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare, situată pe str. Al. Ioan Cuza nr. 8, a fost reabilitată și modernizată. În data de 1 iulie 2019, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor.

 Începând cu anul școlar 2019-2020, în această clădire vor fi școlarizați 150 de copii preșcolari și din ciclul primar-gimnazial, copii cu tulburări din spectrul autist și cu sindromul Down.

Lucrările de reabilitare exterioară au constat în refacerea fațadelor, înlocuirea învelitoarei din țiglă ceramică clasică cu țiglă ceramică tip solzișori, înlocuirea tâmplăriei, a jgheaburilor și burlanelor. În curtea clădirii a fost creat un loc de joacă pentru copii, iar la intrarea în clădire a fost amenajată o rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Interiorul clădirii a fost recompartimentat și modernizat. Au fost montate instalațiile de încălzire, cele sanitare și electrice, iar sălile au fost dotate cu mobilier adecvat copiilor cu nevoi speciale. Calculatoarele urmează a fi montate în fiecare sală, iar până la începerea noului an școlar vor fi aduse toate materialele didactice și cele pentru terapie, necesare dezvoltării acestor copii.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 1.155.827 lei fără TVA, iar cea a dotărilor se ridică la 113.419 lei fără TVA, anunță Biroul de Presă al Consiliului Județean Satu Mare.


Recommended For You

About the Author: alina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *