O idee marca PSD: Vor să ofere bani elevilor pentru a nu chiuli de la școală!

0

Încă o idee marca PSD:  Guvernul vrea să dea bani elevilor pentru a nu chiuli de la școală.

PSD şi-a postat pe pagina de internet o serie de “măsuri prioritare” ale guvernării pe semestrul II iar printre acestea apare şi ideea de a-i plăti practic pe elevii care n-au absenţe. Concret, Guvernul ar vrea să le dea elevilor vouchere de 10 lei pentru fiecare zi de scoală fără nicio absenţă.

Plata ar urma să se facă la începutul lunii următoare. În anul şcolar 2019-2020 ar beneficia de vouchere elevii din ciclul primar (care oricum nu au încă deprinderea chiulului) iar din 2020, şi elevii de ciclul gimnazial, prevede “măsura 12” din raportul de guvernare PSD.

Potrivit Edupedu.ro, dacă s-ar aplica această idee, atunci un elev care frecventează toate orele lunar, în toate cele aproximativ 20 de zile de şcoală, ar urma să primească 200 de lei în luna următoare. Cei care au lipsit o jumătate de lună, chiulind 10 zile din cele 20, deci două săptămâni de şcoală, vor primi doar 100 de lei luna viitoare.

În învăţământul primar şi gimnazial sunt 1.653.688 elevi, iar în învăţământul liceal sunt 629.755 de elevi. Dacă toţi aceştia ar primi câte 200 de lei pe lună, efortul bugetar ar fi 456.688.600 pe lună, adică peste 3 miliarde de lei pentru cele circa 7 luni de şcoală dintr-un an calendaristic.

În acelaşi raport, apare şi eliminarea impozitului pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei obţinute de familiile cu copii, deci alt efort bugetar uriaş.

Întrebarea care se ridică este cum vor fi plătiţi aceşti bani când deja, după doar 5 luni de zile, deficitul bugetar se ridică la 14,7 miliarde de lei, informează epochtimes-romania.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.