Povestea unor fete unite de același vis: muzica populară. Muncesc pe sezon de vară, învață și cântă cu multă pasiune

0

Comuna Păulești, nu doar că este o comună înfloritoare, dar are și tineri talentați cu vise mari și speranțe, harnici și cuminți. Trei fete din comună, care cântă împreună, au cucerit inimile păuleștenilor cu vocile lor. De la profesorii care le-au descoperit talentul, la părinți, colegi de scoală și până la primarul comunei, cu toții sunt mândri de cele trei fete care și-au unit vocile pentru a cânta împreună și pentru a duce numele Păuleștiului în întreaga țară. Tinerele la început de drum, dar cu vise mari, sunt Oros Gabriela, Dulani Mădălina și Boloș Alexandra, trei fete din două localități care aparțin de comuna Păulești, talentate, harnice și extrem de cuminți, au povestit visul lor cel mai mare: acela de a cânta pe scenele din Satu Mare, și mai apoi din toată țara și nu numai. Vor să-și facă vocile auzite și să devină cunoscute în toată lumea.

Au fost descoperite la școală, acolo unde au cântat prima oară, de către profesoare, care le-au dat curaj și le-au coordonat pe parcursul școlii. Acum, două dintre ele, vor merge la liceu din toamnă, în timp ce cea mai mică mai are doi ani de stat în comună, dar nu se despart de cei care le-au încurajat pe drumul visului lor și nici la trupa lor de 3, care nu are încă un nume, nu se va opri aici.

Interpretează cu aceeași  dragoste, atât muzică populară, cât și muzică ușoară și îndrăgesc artiste consacrate ca Lavinia Goste, Delia, Andra și Vlăduța Lupău.

Și primarul Zenoviu Bontea le-a încurajat pe cele 3 fete. ,,Când am preluat mandatul am făcut o analiză să vedem cum stăm din punct de vedere cultural și ce am putea să facem. În acest sens, am alocat bani să cumpărăm costume populare, atât românești cât și maghiare, la scoli. Cadrele didactice au început să se implice și să antreneze elevii în diferite activități”, a declarat acesta.

În felul acesta, fetele au început să fie nelipsite de la evenimente precum cele 1 decembrie, serbări de Moș Crăciun, de 9 mai și la festivaluri din alte comune. Desigur, ,,doamna de educație”, și doamna directoare le învață și coregrafi pentru toate momentele muzicale. Pentru Bucurie în Mișcare din Satu Mare, fetele au fost selecționate să participe de la București.

,,Mi s-au părut fetele deosebite”, a afirmat primarul Păuleștiului, Zenoviu Bontea.

Gabriela, Alexandra și Mădălina nu sunt doar talentate ci și foarte ascultătoare și harnice. Cele mai mari, Gabriela și Alexandra de 14 ani, de 3 ani încoace cele două culeg timp ce 3-4 săptămâni afine la o pepinieră din Rușeni, unde acestea își fac bani. Anul trecut, Gabriela și-a cumpărat un telefon mobil, iar Alexandra haine.

Mama Gabrielei a încetat din viață când aceasta avea doar 5 ani. În schimb, are o relație cu bună cu tatăl ei, care îi ține loc și de mamă și este mai apropiată de o mătușă din partea mamei.

Profesoara de educație fizică, Gabriela Ille și Amelia Pop, cea care îngrijește școala și este șoferul elevilor, sunt mândre de ele și au numai cuvinte de laudă la adresa celor 3 fete. Cele două sunt cu ochii pe ele și susțin că și pe viitor vor ține legătura și le vor ajuta. De fapt, acestea, împreună cu directoarea școlii, sunt cele care le-au îndrumat și le-au ajutat pe fete să iasă în față cu talentul lor.

Alexandra și Gabriela, au trecut și prin emoțiile evaluării naționale peste care au trecut cu mine însă. Din toamnă, însă, cele două vor deveni liceene, în timp ce cea mai mică Mădălina, va fi clasa a-VII-a. Trupa lor fără nume, însă, nu se va despărți, ci din contră. Fetele își doresc să ducă visul lor mai departe și să fie tot mai cunoscute în tot județul unde își doresc peste tot să cânte.
Deocamdată, cele trei își doresc să devină cunoscute în județ, dar pentru asta au nevoie de promovare, iar mai apoi în toată țara și în afară ei.

 


Gabriela (centru) și Alxandra (dreapta), alături de doamna profesoară de Educație Fizică, Gabriel Ille.

Alexandra Boloș, 14 ani

Mădălina Dulani, 12 ani, cea mai mică dintre cele trei soliste

Gabriela Oros, 14 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.