Foto&Video. Prețul pe care-l plătesc sătmărenii pentru că nu se fac lucrări pe timp de noapte: 35 de minute în trafic, dimineața. În luna august va fi mai rău!

0

Într-un oraș nu foarte mare precum Satu Mare, șoferii sunt nevoiți să stea peste 35 de minute în trafic, o spun chiar ei. Lucrările de reparare a Bulevardului Octavian Goga au început la 1 Iulie, iar pentru că după reparațiile făcute de primărie, urmează partea cea mai dificilă și care va lua o perioadă și mai îndelungată de timp, lucrările celor de la Apaserv, care vor schimba magistrala de canalizare.

Aceste lucrări, doar pe Bulevardul Octavian Goga, vor lua mai mult de o lună, poate chiar două, iar pentru că legenda ne spune că în Satu Mare nicio lucrare nu respectă termenul stabilit pentru finalizarea ei, cel mai probabil, se vor realiza lucrări în această zonă atât în luna curentă, iulie, cât și pe tot parcursul lunii august, cea mai aglomerata lună din an. Mai mult, edilul orașului, Kereskenyi Gabor spune că după ce toate lucrările pe Bulevardul Octavian Goga vor fi finalizate, atât de primărie, cât și de APASERV Satu Mare, lucrările de reabilitare se vor muta în alte părți ale orașului. Printre ele se numără: Bulevardul Cloșca și tronsonul Burdea-Rosetti, Bulevardul Transilvania și strada Alexis Berinde.

Toate aceste lucrări se vor finaliza până în 15 septembrie, când începe un nou an școlar, până atunci, sătmărenii trebuie să se înarmeze cu multă rabdare dimineața între orele 8:00 și 9:00 deoarece, pe Bulevardul Octavian Goga, mai mult se stă pe loc, decât se circulă.

Șoferii care vin din zona Micro 17, Carpați I și Carpați II sau din Paulești, pe Octavian Goga, povestesc că fac chiar și 35 de minute până în centru.

Traficul este infernal din cauza lucrărilor și se circulă doar pe o banda pe sens, pe aici trecând în jur de 20-30.000 de mașini zilnic, a spus-o însuși edilul orașului, Kereskenyi.

În luna august, șoferii preconizează ca va fi mai rău. Sătmărenii plecați în străinătate se întorc acasă la 1 august, ceea ce înseamnă că vor fi mult mai mulți participanți la trafic ca în această perioadă.

O variantă bună pentru a evita traficul infernal, ar fi fost lucrari pe timp de noapte, după modelul vecinilor băimăreni și a altor orașe civilizate, însă nu și la Satu Mare.

Dacă mai mulți sătmăreni au afirmat că astfel de lucrări se realizează vara, edilul Kereskenyi, spune că nu există o perioadă optimă pentru a se realiza astfel de lucrări. Participanți la trafic pot observa cu ochiul liber că diminețile, între 8 și 9, mai mult se stă în trafic, lucru ce poate fi verificat.

În plus, sătmărenii au fost activi pe rețelele de socializare venind cu propuneri pentru a ajuta decongestionarea traficului.

Iată ce a propus unul dintre aceștia: ,,Daca tot se lucreaza la o artera principala de circulatie pentru Satu Mare, (lucrarile de pe Bulevardul Octavian Goga), nu s-ar putea pune niste politisti de la circulatie sau comunitari sau ceva, in sensurile giratorii de la Burdea, Soarelui si Paulestiului sa nu se blocheze circulatia. Asta pentru a limita fenomenul celor care desi nu au unde sa se duca tot blocheaza sensul giratoriu, astfel ingreunand sau blocand circulatia tuturor. (Si astia ar trebui amendati, cu fiecare ocazie, ca numai frica de amenzi ii mai educa si limiteaza pe unii). Cand a venit Dancila era cate un echipaj la fiecare sens. Acuma nu se poate?” a afirmat un internaut.

În ciuda faptului că mai mulți sătmăreni i-au susținut părerea, până acum nu s-a luat niciun fel de măsură în acest sens. Așa cum este de așteptat, luna august va fi o lună de foc pentru șoferi, iar pe atunci, nu doar la orele dimineții.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.