Kelemen Hunor a vizitat-o pe Viorica, pentru a-i da claritate: de acum încolo, se poate decide folosirea limbii maghiare în administrația locală, doar prin hotărâre de consiliu

0

Guvernul a făcut mai multe modificări la Codul administrativ, în ședința de miercuri, adoptând inclusiv prevederea care dă posibilitatea folosirii limbii minorităților naționale și în localitățile în care acestea au o pondere mai mică de 20%. Dupa o vizita la Guvern, K. Hunor a convins-o pe Dancila sa schimbe Codul administrativ, in sensul de a reglementa modul în care pot fi utilizate în administrația locală limbile minorităților.

Se menţine acea prevedere cu 20%, însă, în baza principiului autonomiei locale, se acordă dreptul autorităţilor publice locale de a decide prin hotărâre de consiliu utilizarea limbii minorităţilor şi în situaţiile în care nu se atinge ponderea de 20%, aşa cum a decis Parlamentul. Se înlocuieşte sintagma «în forma bilingv» cu sintagma «în limba română şi în limba minorităţilor naţionale», pentru o mai multă claritate”, a arătat Nelu Barbu, citat de Agrepres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.