VIDEO. ”Omul nou” Dacian Cioloș a smuls o reacție veche în plenul noului legislativ european: s-a râs în hohote de șeful PLUS, în semn de protest față de ipocrizia discursului acestuia

1

Șeful PLUS, ex-premierul Dacian Cioloș, a  stârnit rumoare, prin discursul ocazionat de alegerea Președintelui Parlamentului European, David Sassoli(PES), discurs în care acesta anunța că grupul pe care-l conduce, ”Renew Europe”, își propune o altă abordare în ceea ce privește promovarea celor care trebuie să conducă Europa. Cioloș, cu candoarea deja specifică, a anunțat că grupul său politic din PE se va opune ”negocierilor de culise”, moment în care sala a izbucnit în râs, uluită de atâta ipocrizie și demagogie.

 

Realitatea este că tocmai grupul politic al lui Cioloș, condus din umbră de Președintele francez Emanuel Macron, a fost cel care a negociat ”în culise” schimbarea procedurii de alegere a Președintelui Comisiei Europene. Ca urmare a  schimbării (procedurii spitzenkandidat), candidatul PPE, Manfred Weber, nu a mai obținut funcția de Președinte al Comisiei Europene. În urma unei înţelegeri Merkel-Macron, pentru postul de Preşedinte al Comisiei a fost propusă Ursula van der Leyen, ministrul Apărării din Germania.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.