După ce un primar PSD-ist spunea că românii din diaspora ar trebui interziși la votul pentru prezidențiale, deputatul Ioana Bran își dorește ,,alegeri impecabile” pentru diaspora…de care și-au bătut joc

0

După ce o țară întreagă a susținut și susține că PSD au boicotat alegerile europarlamentare din 26 mai a.c., în diasporă, pare că PSD dorește să-și ,,spele păcatele” în fața milioanelor de români plecați sperând, probabil, ca oamenii vor uita umilințele prin care au trecut din căzută organizării dezastruoase sau mai bine zis, a împiedicării dreptului de a-și exercita votul. Ne amintim cu toții cozile interminabile care s-au făcut din lipsă de  ștampile de vot, ceea ce a dus la timp îndelungat de așteptare, chiar și de pana la 10 ore și mulți români care nu au mai apucat să voteze. Acesta a fost și scopul PSD-ul, spun toți romanii, care a organizat alegerile.

Sătmăreanca Ioana Bran, deputat PSD, s-a lăudat pe pagina de Facebook cu câteva zile în urmă că a votat în plenul Camerei  Deputaților o propunere legislativă pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală.

,,De azi înainte, alegerile vor fi ferite de disfuncționalități și incidente de tipul celor produse la secțiile de votare din străinătate la 26 mai 2019! Am votat astăzi în plenul Camerei Deputaților o propunere legislativă pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală.

După alegerile europarlamentare, Parlamentul a hotărât, la 19 iunie, constituirea unei Comisii Speciale a Camerei Deputaților și a Senatului a cărei sarcină a fost îmbunătățirea legislației privind alegerile prezidențiale.

Codul Electoral stabilește că votul din diaspora se va desfășura pe parcursul a trei zile – de vineri, până duminică. În ziua de vineri, votarea începe la ora locală 12.00 și se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 07.00 și se încheie la ora locală 21.00. Duminica, la fel, iar acolo unde sunt cozi, programul secțiilor de votare va fi prelungit duminică până la ora 23.59.

Alegătorul care dorește să voteze în străinătate la alegerile pentru Președintele României se poate înregistra în Registrul electoral ca alegător în străinătate, prin intermediul unui formular online, aflat pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP).

De asemenea, alegătorii din străinătate vor putea vota și prin corespondență. Cei care decid să voteze astfel, trebuie să se înregistreze ca alegător prin corespondență pe site-ul AEP.

Alte prevederi stabilesc că pentru fluidizarea votării, accesul alegătorilor în sala de vot va avea loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor, iar listele suplimentare vor fi automatizate.

Legea a fost votată cu o mare majoritate: 228 de voturi „pentru”, 1 vot „împotrivă” și 19 abțineri.

Am fost printre inițiatorii acestei legi care aduce o serie de modificări importante în ceea ce privește desfășurarea alegerilor. Ca om politic, îmi doresc ca alegerile să fie impecabile ca organizare. Să dispară suspiciunile și neîncrederea, să nu mai fie prilej de nervozitate.

Votul este expresia libertății și democrației, iar pentru mine are o încărcătură solemnă. Alegerile trebuie respectate de toți, iar statul trebuie să vină în întâmpinarea cetățenilor, trebuie să le pună acestora la dispoziție toate mijloacele pentru a-și putea exercita netulburați dreptul la vot. Și iată că o face”, a fost mesajul sătmărencei Ioana Bran, deputat PSD.

Carevasăzică, după ce au boicotat alegerile, acum, brusc, PSD-iștii vor VOT impecabil.

Interesant este și faptul că după ce un PSD-ist a susținut cu puțin timp în urmă că românii din străinătate nici măcar nu ar trebui să voteze  pentru prezidențiale, aceștia vor ca ca votul sa fie ,,impecabil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.