Centrul ,,groazei” Cristiana, lovește din nou! O beneficiară a încercat să se sinucidă după ce a fost transferată ilegal de la Centrul din Carei

0
Sursa: opiniedecarei.com

O tânără de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Cristiana, în vârstă de 35 de ani, care ar fi încercat să se sinucidă, a fost transferată în mod ilegal la un centru de plasament pentru copii din Hurezu Mare. Beneficiara se află acum printre 12 copii mici și nu are parte de supraveghere şi asistenţă medicală adecvată.
Noua conducere de la Centrul Cristiana dorește să făcă ordine în centru prin a-i transfera pe pacienţii problematici, în mod ilegal, la alte centre din judeţ?

Situaţia beneficiarei care a încercat să se sinucidă a fost semnalată pentru opiniedecarei.ro de către fostul director al Centrului Cristiana, Iosif Doboş. Acesta este delegat în prezent în funcţia de şef de centru la Hurezu în prezent, în urma scandalului de agresiune sexuală care a avut loc la Centrul Cristiana la începutul lunii iunie a.c., în conducerea căruia s-a aflat până la începutul lunii iunie.

,,În data de 06.07.2019, vineri, la orele 15.00, am fost sunat de un beneficiar din Centru Cristiana Carei că L.I., asistată social în acest centru, în vârstă de 35 de ani, cu boală neuropsihică accentuată, a avut intenția să sară de la etaj prin geam datorită faptului că au anunțat-o că este transferată la Centrul de Plasament penru Copii Roua Hurezu Mare.
În urmă cu aproximativ trei săptămâni am fost delegat pe o perioadă de 30 de zile în calitate de șef centru la Hurezu Mare.
În acest centru trăiesc momentan un nr. de 12 copii mici, școlari supravegheați deobicei de educatori, de cele mai multe ori unul singur pe perioada nopții. Nu mi-a venit să cred cele relatate de beneficiarul de la Cristiana Carei, drept urmare m-am interesat de la personalul din Hurezu despre acest fapt, deoarece eu sunt în concediu de odihnă până marți, în data de 09.07.2019.
Mi s-a confirmat faptul că în urma unui ordin transmis prin telefon și cu motivația că nu pot să stăpănească crizele beneficiarei la sfărșit de săptămână în Centrul Cristiana din Carei, au fost solicitați să vină în Carei și să transfere beneficiara la Hurezu Mare. Simțindu-mă responsabil pentru integritatea acelor copii nevinovați din Hurezu și cunoscând comportamentul periculos al beneficiarei L.I. în momentele sale de criză, am sunat la directoratul DGASPC Satu Mare, de unde mi s-a confirmat faptul că transferul a fost aprobat verbal. Nu s-au întocmit actele legale necesare, fără decizie și fără evaluarea Comisiei, așa cum prevede legea.
M-am întrebat de ce între copiii mici la Hurezu și cu ce intenție, când avem în județ patru centre mari rezidențiale pentru adulți cu beneficiari bolnavi neuropsihici. Nu am fost înștiințat prealabil despre acest transfer, pe care îl consider un gest iresponsabil, a cărui consecințe ar putea fi unele foarte grave. Beneficiara este momentan la Centru de Plasament pentru Copii Hurezu Mare, fără supravegherea și asistența medicală potrivită”, a fost poziția fostului director Cristiana Carei, Iosif Doboș, pentru sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.