Comuna Călinești-Oaș a ieșit din insolvență! Ce sumă a reușit să obțină

0

În comuna Călinești Oaș, problemele au început în urmă cu 4 ani, încă de pe vremea fostului primar Gheorghe Copil, asta după ce un proiect de infrastructură din fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro, a fost declarat neeligibil de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală. Investiția nu a respectat termenii contractuali și a obligat autoritățile locale să restituie banii. De atunci, primăria a avut conturile blocate, iar singurii bani de care a dispus au fost pentru plățile salariale.

Ieri, 7 iulie, primarul comunei Călinești Oaș, Dinu Birtoc a anunțat că primăria în sfârșit a scăpat de insolvență. Acesta a reușit să atragă pentru comună 1 milion de euro, din fondul de rezervă bugetară a Guvernului.

,,Zile de mare bucurie pentru mine și pentru comunitatea locală din Comuna Călinesti Oaș, după un lung șir de dezbateri în cadrul ședințelor convocate la Ministere și Guvernul României, am reușit alocarea sumei de 4.586, mii lei, (1 milion de euro) din fondul de rezerva bugetară a Guvernului. Mulțumesc pe aceasta cale, echipei de suflet, care m-au susținut pentru a scoate comuna din insolvență.
Sumele către creditori au fost achitate în totalitate, joi, 4 iulie 2019″, a declarat primarul Dinu Birtoc.

Sursă foto: Facebook Comuna Călinești-Oaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.