Meteorologii avertizează: Un ciclon mediteranean lovește țara noastră în acest weekend. Toate județele sunt vizate

0
 Administraţiei Naţionale de Meteorologie a explicat că furtuna mortală din Grecia care a ucis şase oameni, între care doi români, s-a format din cauza unui ciclon mediteranean.

Potrivit specialistului ANM, ciclonul mediteranean a afectat sudul Italiei şi s-a intensificat când a ajuns la greci pentru că a întâlnit temperaturi mai mari, de peste 35 de grade Celsius.

Vântul care lovit în nordul Greciei a avut la rafală viteze de peste 90 de kilometri pe oră. Cantităţile de ploaie nu au fost foarte mari, însă au căzut repede, ceea ce a dus la efecte devastatoare.

“S-au format structuri supecelulare, ceea ce a dat vânt foart puternic”, a declarat Alina Şerban, meteorolog.

Astfel de fenomene, spune meteorologul ANM, se pot prevedea cu foarte puţin timp înainte, prin avertizări nowcasting.

Un ciclon mediteranean loveşte România în weekend susțin cei de la ANM.

Meteorologul Alina Şerban a precizat că ciclonul care a lovit Grecia a slăbit în intensitate. Specialistul avertizează, însă, că un nou sistem se va dezvolta în weekend şi merge spre sud-estul Europei.

“Mare atenţie la litoralul românesc şi bulgăresc. Sistemul va fi activ, dar e greu de prognozat cât va fi de intens şi în ce zone, noi estimăm că aria este largă. Nu este exclus ca în weekend şi România să fie afectată de acest sistem frontal”, a mai spus Alina Şerban, potrivit știripesurse.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.