Locurile de joacă pentru copii, deloc sigure în județul Satu Mare, potrivit ANPC! Mai țineți minte ,,toboganul minune”, cel fără scară?

0

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat mai multe acțiuni de control în perioada 18 iunie – 2 iulie a.c. Acestea privind respectarea prevederilor legale în spaţiile de joacă pentru copii – parcuri în toată țara.

În urma controalelor efctuate de către ANPC s-au aplicat nu mai puțin 168 sancţiuni contravenţionale din care 103 avertismente şi 65 amenzi contravenţionale în valoare de 324.000 lei, la nivel național. Desigur, și Satu Mare se află printre județele amendate în urma neregulilor aflate.

Abaterile constatate în timpul acțiunilor de control s-au referit la calitatea serviciilor prestate în spaţii de joacă și la respectarea prevederilor legale referitoare la spaţii de joacă.

Nu suntem singurii. În mai multe orașe din țară, siguranța locurile de joacă pentru copii reprezintă o problemă majoră.
„Deficiențe în aceasă privință au fost înregistrate la verificarea a 47 parcuri de joacă din judetul Vaslui, dar și la alte parcuri de joacă pentru copii din județele Hunedoara, Cluj, Brașov, Covasna, Mureş, Sibiu, Satu Mare, Prahova, Argeș, Călărași, Sălaj, Neamț, Ilfov, Timiș, Caraș Severin, Galați, Tulcea, Gorj, Vâlcea, Giurgiu, Bihor, Satu Mare, Constanța și Maramureş”, potrivit ANPC.

Făcând o mică incursiune în timp, la începutul acestui an, un cititor satmareanul.ro ne-a trimis de adresa redacției câteva poze cu un tobogan amplasat de mântuială într-un parc din municipiul Satu Mare. Pentru mult timp, în acest parc “a funcționat” un tobogan fără scară.
Oare l-au văzut cei de la ANPC sau i s-a pus scară între timp?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.