Mihail Neamțu, Theodor Paleologu și Adrian Papahagi, numele analizate pentru a candida din partea PMP la alegerile prezidențiale

0

Mihail Neamțu, Theodor Paleologu și Adrian Papahagi, numele analizate pentru a candida din partea PMP la alegerile prezidențiale, potrivit activenews.ro.

Conducerea Partidului Mișcarea Populară (PMP) analizează în această perioadă trei nume pentru o candidatură la alegerile prezidențiale din toamnă din partea acestei formațiuni. Conform surselor ActiveNews, cele trei nume sunt Mihail Neamțu, Theodor Paleologu și Adrian Papahagi.

Se pare că primii doi sunt favoriți, iar asta pentru că Adrian Papahagi nu ar fi foarte încântat de propunerea venită din partea PMP.

Theodor Paleologu și Adrian Papahagi au făcut parte din fostul Partid Democrat Liberal, acum PNL,  pe vremea în care acestă formațiune era la Guvernare.
Între timp Paleologu a ,,cochetat” cu PNL, în vreme ce Adrian Papahagi a ajutat la fondarea partidului Monicăi Macovei, M10.

Theodor Paleologu este un eseist, profesor, diplomat, fost deputat de București în legislatura 2008-2012.

Între decembrie 2008 și decembrie 2009 a fost Ministru al Culturii în Guvernul Emil Boc. În 2014 a părăsit PDL pentru a se înscrie în Partidul Mișcarea Populară. De asemenea, acesta este inițiatorul Casei Paleologu, o fundație care oferă educație alternativă.
Deși, nu de puține ori a fost invitat să vorbească în biserici, Paleologu s-a declarat în 2016 de-acord cu „uniunile civile” între persoane de același sex.
„Eu cred că este o șansă pentru parteneriatul civil. Remus Cernea cunoaște poziția mea, care e una nuanțată. Sunt împotriva căsătoriei între persoane de același sex, în schimb sunt pentru uniunea civilă (…) Remus Cernea știe că sunt unul din puținii din Parlament care am această atitudine deschisă. Eu nu pot fi de acord cu referendumul decât dacă, în același timp, recunoaștem aceste lucruri elementare. Nu e înțelept politic să înfierezi cu cuvinte foarte dure trei milioane de oameni. Partidele fac demagogie, ce fac întotdeauna, demagogie ieftină după cum bate vântul”, spunea el într-o dezbatere despre Referendum pentru Familie.

Theodor Paleologu/Sursă foto: wikipedia
Mihail Neamțu este o binecunoscută personalitate conservatoare, autor a numeroase eseuri și luări de poziție în sprijinul valorilor creștine. Acesta, alături de Adrian Papahagi, au fost prezenți la Satu Mare în luna aprilie a acestui an, amfitrionii unui evenimentului Europa Christiana, la Filarmonica Dinu Lipatti din oraș. Cei doi au vorbit despre valorile creștine ale Europei.
Mihai Neamţu este un scriitor, om politic și intelectual de dreapta, licenţiat în filosofie şi teologie ortodoxă la Universitatea Babeş Bolayi, cu doctorat în teologie la King’s College London.
Adrian Papahagi, filolog, eseist şi conferenţiar dr. al Universităţii Babeş-Bolayi, născut în Cluj Napoca şi absolvent al Universităţii de la Sorbona.
Prezenți la Satu Mare, Adrian Papahagi și Mihail Neamțu au acordat un interviu pentru satmareanul.ro în care au făcut un scurt rezumat al evenimentului din 17 aprilie a.c., care a avut loc la Satu Mare, eveniment prezentat de către ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.