Ministrul de Externe din Ucraina: Reprezentanți ai Guvernului maghiar se amestecă în campania electorală din Ucraina

0

 

Ucrainienii se pregătesc de alegerile parlamentare, care vor avea loc în 21 iulie. În acest context, reprezentanți ai statului ucrainean s-au plâns de implicarea oficialităților de la Budapesta în campania electorală.

”Sunt semne clare de amestec în viața politică internă a Ucrainei”, a spus ministrul de Externe ucrainean, citat de Unian.

Acesta l-a convocat pe ambasadorul Ungariei și i-a transmis că ”Budapesta trebuie să fie atentă și să respecte liniile roșii în timp ce interacționează cu cetățenii ucraineni de origine maghiară”, conform G4Media.

Pe lângă acest incident, ucrainienii s-au arătat deranjați și de gestul premierului maghiar, Viktor Orban, de a participa la o întâlnire cu șeful Societății pentru Cultura Maghiară din Transcarpatia.

Un alt aspect semnalat de Ministrul de Externe ucrainean are legătură cu faptul că Budapesta exprimă public susținere pentru anumiți candidați la alegerile parlamentare. O asemenea implicare excesivă este considerată o încălcare a uzanțelor diplomatice…

Am aflat, cu susprindere că, în ciuda recomandărilor, șeful Cancelariei premierului maghiar, Gergely Gulyás, a folosit pașaportul diplomatic pentru o vizită informală în timpul căreia a participat la un eveniment public în districtul Ujgorod”, mai arată Ministerul de Externe ucrainean. ”Considerăm asemenea acțiuni o încălcare a uzanțelor diplomatice și a spiritului bunei vecinătăți. Ucraina își rezervă dreptul de a lua măsuri care să preîntâmpine amestecul Ungariei în treburile interne din Ucraina”, mai arată comunicatul Ministerului de Externe de la Kiev, conform G4Media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.