De luni sistemul informatic al cardurilor de sănătate ar putea deveni funcțional. CNAS a mințit!

0

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat joi ca speră ca de luni, 22 iulie a.c., sistemul informatic al cardurilor de sănătate să fie funcțional.  Aceasta a recunoscut că CNAS a informat-o în urmă cu 17 zile că sistemul nu va funcționa.

“Asa cum mi-a fost transmis de către președintele Casei și, repet, Ministerul Sănătății nu are niciun fel de competente în acest sistem, de luni ar putea intra în normal. Ei ne-au spus astăzi, maine, dar eu vreau sa las o marja de siguranța și sper ca de luni să nu mai avem sincope. Îmi cer scuze tuturor utilizatorilor. Sper ca de luni vom avea un sistem informatic funcțional”, a declarat Ministrul Sănătății Sorina Pintea, la postul B1 TV.

Ministrul a mai spus ca a fost informată că sistemul nu va funcționa o perioadă deoarece exista probleme tehnice încă de la începutul acestei luni și că a solicitat un raport în acest sens. Casa Națională de Sănătate a susținut că nu este adevarat și abia 10 zile mai târziu a recunoscut că într-adevăr problemele la sistemul informatic al cardurilor de sănătate există. Practic, Sorina Pintea arată că cei de la CNAS au mințit public atunci când au spus că medicii mint și că sistemul funcționa la începutul acestei luni. În schimb, Ministrul a afirmat :“Am fost informată în urmă cu 17 zile că sistemul nu va funcționa o perioadă, pentru ca este nevoie de un reset, pentru ca există niște probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri în ultima perioadă, destul de multe. S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere. Cele 17 zile au fost prea multe, în primă fază a fost vorba despre cinci-șase zile și, pe bună dreptate, lumea a început să se revolte”, a adăugat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Tot ministrul a precizat că sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurata mentenanța, iar pe rol exista un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte.

În privința modului de comunicare al CNAS, ministrul a cerut demiterea purtătorului de cuvânt al instituției, Daniel Osmanovici, cel care a declarat în mod cinic că “Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem”, Pintea i-a solicitat public demisia.

“Solicit acum, public, președintelui Casei, demiterea purtătorului de cuvânt”, a conchis Sorina Pintea.

Sursă foto: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.