,,Poate ți-e foame!” Cum o patiserie din România oferă gratuit mâncarea nevândută!

0

După ce se încheie ziua de lucru, la o patiserie din România se petrec lucruri despre care merită să scriem pentru că ar putea  deveni un exemplu și la Satu Mare. Putem fi buni și putem să ajutăm, trebuie doar să ne dorim.

La sfârșitul zilei de muncă, angajații unei patiserii din centrul Craiovei pe nume ,,Ynni” strâng toate produsele nevândute, apoi le ambalează și le lasă pe scările magazinului, însoțite fiecare de un bilețel pe care scrie: “Poate ți-e foame”.

“Am văzut o postare pe Facebook, din Târgu Mureş, de la o cafenea care lăsa astfel de pachete afară cu marfa care rămânea din ziua respectivă. Decât să o arunce, o lăsau afară. Se găsesc tot timpul oameni care să ia aceste pachete şi cărora le trebuie. Şi ne-am gândit că este o idee bună. Se strângeau produse şi, decât să le aruncăm, nu avea rost. Aşa, am văzut că se găseşte cineva şi la noi care să le ia. Ne lasă şi bileţele în schimb, că ne mulţumesc, să ne dea Dumnezeu sănătate şi tot felul de lucruri frumoase”, a declarat Raluca, proprietara patiseriei pentru jurnalulolteniei.ro.

Inițiativa a pornit în urmă cu două săptămâni. Pachetele sunt luate de către trecători, iar gestul, pe cât de simplu este, pe atât este de important pentru cei care au nevoie. E un semn că oamenii au început să-și deschidă inimile spre cei care au mai puțin decât ei.

Proprietara își dorește să continue să facă acest gest pentru că nu o costă nimic. Dimpotrivă, ajută la rândul ei într-un fel simplu, dar care, pentru cei în nevoie, poate însemna enorm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.