Fostul europarlamentar Cristian Preda, despre obiectivele Alianței USR-PLUS: Vrem să câștigăm Președinția României și să guvernăm!

0

Cristian Preda a anunțat că USR și PLUS au avut, în ultimele 5 săptămâni, 11 runde de negocieri, pentru a se poziționa politic, în așa fel încât să identifice soluțiile pe care le așteaptă cetățenii.

Preda susține că alianța electorală USR – PLUS din primăvară devine o alianță politică de Centru și își propune, în perioada 2019-2020, următoarele obiective:

  1. Câștigarea președinției României;
  2. Câștigare alegerilor locale și generale;
  3. Obținerea guvernării.

Centrul acestei strategii va fi un tandem ce se va manifesta, încă de la alegerile prezidențiale: tandemul Cioloș-Barna.

USR-PLUS a devenit, după alegerile europarlamentare, a treia forță politică a țării.

Un aspect interesant al proiectului acestei alianțe politice– se reia idea integrității în politică, idee promovată intens de Monica Macovei:

Alianța va avea o comisie de integritate: ea va fi alcătuită dintr-un număr egal de membri PLUS și USR, incluzând de asemenea un membru independent, o personalitate a societății civile. Comisia va analiza candidaturile la alegeri, pornind de la exigențele incluse în statutele PLUS și USR”.

Preda a făcut aceste precizări pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.