Rudof Fatyol s-a stins din viață! Rămas bun, maestre!

0

Maestrul Rudolf Fátyol, solist, violonist concertist și manager general al Filarmonicii ”Dinu Lipatti” Satu Mare, s-a stins din viață.

Rudolf Fatyol a primit cel mai mare premiu oferit unui om de cultură prin decret prezidenţial – „Meritul Cultural în Grad de Cavaler”.

Maestrul Rudolf Fatyol s-a născut la Carei în 2 mai 1957, doctor în muzică, acesta s-a născut într-o familie de artişti. Toată viaţa lui s-a învârtit în jurul muzicii simfonice. La vârsta de 6 ani a pus întâia oară mâna pe o vioară. Tatăl, bunicul şi unchiul au fost pentru el modele de urmat viaţă, dar şi în carieră.

A absolvit Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Din anul 2003 deţine titlul de doctor în artă şi interpretare muzicală cu teza „Sonatele şi concertele pentru vioară de W.A. Mozart”.

Este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Muzică a Universitãţii din Debrecen (Ungaria). Palmaresul său include Premiul U.S.I.U. (United States International University) din San Diego (California), Premiul II ex-aequo (premiul I nu s-a acordat) la concursul ,,Abbado” (Italia 1987).

În 2004 primeşte titlul de cetățean de onoare al Municipiului Satu Mare iar în 2011 titlul de cetățean de onoare al Municipiului Carei. Tot în 2011 a fost distins cu Meritul Cultural în Grad de Cavaler.
În cei 30 de ani de activitate artistică (peste 500 de concerte şi recitaluri) Rudolf Fátyol a susţinut concerte în Europa, Israel, China şi Taiwan.

Foto: Youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.