Chirii la 5 lei, în centrul orașului, închiriate de Primărie! “Dezvăluirile” lui Kereskenyi au fost doar pe jumătate

0

Au fost tensiuni mari și contre în urmă cu aproape două luni la Consiliul Local Satu Mare, după ce grupul PSD nu a fost de acord cu proiectul de hotărâre conform căruia, UDMR să achiziționeze clădirea închiriată de pe strada Mihai Viteazul, acolo, unde, în prezent își desfășoară activitatea partidul.

Imediat după ședința tensionată, primarul “s-a răzbunat” pe grupul PSD din Consiliul Local, dezvăluind prețurile tuturor sediilor închiriate de partide sătmărene, dorind să atragă atenția asupra chiriei extrem de mici plătite de PSD  pentru un spațiu mare în zonă centrală.

După aproape două luni de la marea dezvăluire a lui Kerskenyi, ObiectivSM, face publice informații cu privire la sumele pe care anumite partide și OUG-uri le achită lunar primăriei Satu Mare. Chirii aflate în buricul orașului, dar la prețuri surprinzător de mici.

Se pare că informațiile oferite de edilul orașului după ieșirea sa nervoasă, au fost furnizate doar pe jumătate, iar asta pentru că atunci nu s-au făcut publice cuantumul tuturor chiriilor pe care îl încasează primăria de la instituțiile care au luat spații în chirie din patrimoniul public.

ObiectivSm a intrat în posesia listei complete de clădiri închiriate de primăriei către partide sau diferite ONG-uri sau alte instituții.

Potrivit acestei liste, cel mai mic preț este pentru un spațiu de 28 mp, pe strada Ștefan cel mare, pentru care cei de la Partidul Verde plătesc doar 5 lei lunar. Un preț pe care oricine și l-ar dori, dat fiind faptul că la câțiva metri mai departe de ei, investitorii privați închiriază un metru pătrat de birou cu prețuri între 5 și 7 euro. Un astfel de birou s-ar ridica la prețul de aproximativ 100-140 euro, deci între 450 și 600 lei pe lună, nicidecum 5 lei.

Nici pe cei de la Asociația Carpatina Ardeleana nu îi ustură deloc buzunarul pentru prețul plătit pe un spațiu luat în chirie de la primărie, tot pe strada Ștefan cel Mare nr. 6. Acest ONG plătește suma de 10 lei pe lună pentru 60 mp.

Tot 10 lei plătește și Asociația Freres Europa, pentru un spațiu de 52 de mp , care se află pe strada Someșului nr 23.

O chirie extrem de ieftină plătesc și cei de la Asociația Artiștilor Plastici, pentru spațiul de 106 mp de pe strada I.C. Brătianu, doar 19 lei pe lună.

Prea mult nu plătesc nici cei de la Asociația Pescarilor Sportivi, pe strada Decebal nr 10, pentru un spațiu de 119 mp: 21 de lei pe lună.

Cea mai mare chirie plătită către primărie vine de la Partidul UDMR, care și-au mărit chiria înainte de a apărea proiectul de cumpărare a clădirii, informează aceeași sursă.

De aici tragem concluzia că edilul Kereskenyi a ascuns gunoiul sub preș pentru că nu a vorbit despre toate chiriile închiriate de primărie, iar dezvăluirile pe care le-a făcut, cu priviri la prețurile plătite de partidele din Satu Mare, au fost din răzbunare pentru că nu a putut cumpăra sediul unde își desfăsoră activitatea în prezent UDMR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.