Aprobat! Contract pe 10 ani și peste 250 de milioane de lei pentru noul operator de salubrizare

0

Adoptarea proiectului de hotărâre în ceea ce privește delegarea serviciului firmei de salubrizare, prin contract de concesiune, a fost cel mai intens discutat subiect al ședinței de Consiliu Local de astăzi, 25 iulie 2019.

Noul operator de salubrizare va avea mai multe obiective și obligații din 2020: acesta este obligat să colecteze în 4 fracții departe (hârtie, plastic, metal și sticlă) iar din 2021 se va lua măsuri pentru separarea deșeurilor menajere de cele biodegradabile, colectând astfel în 5 fracții separate.

Acesta va moderniza pe cheltuiala lui proprie punctele de colectare, iar toate utilajele vor fi dotate cu GPS pentru a fi urmărite în timp real.

Operatorul va înființa un centru de colectare a deșeurilor voluminoase și reciclabile, iar sătmărenii se vor putea debarasa de acestea în mod gratuit.

Tot operatorul va înființa o patrulă ECO care va verifica felul în care cetățenii fac precolectarea deșeurilor, modul de colectare, identificarea persoanelor care nu au încheiat contract cu operatorul de salubrizare.

Operatorul va avea de asemenea obligația să pună la dispoziția sătmărenilor saci pentru colectarea deșeurilor vegetale, contracost și  va putea fi penalizat sau sancționat dacă nu respectă cel puțin două cerințe prevăzute în regulamentul de salubrizare.

Proiectul a fost aprobat, licitația poate să înceapă. Noul contract, pe 10 ani, va costa nu mai puțin de 263, 138, 788,6  de lei.

Anii pe care se va semna noul contract de concesionare a fost ,,mărul discordiei” dintre city managerul Maskulik și grupul PSD.

Consilierul Local Ciprian Crăciun s-a opus si a propus ca, contractul să fie semnat doar pe 5 ani. De aici, spiritele s-au încins si a urmat o serie de discuții în contradictoriu între City Manager și grupul PSD din Consiliul Local.

După ce PSD și City Managerul s-au acuzat reciproc de lipsa cominicării, la final, proiectul a fost aprobat cu 14 voturi pentru și 4 împotrivă, la ședința de astăzi nefiind prezenți toți consilierii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.