Avocatul Adrian Cozma: Pentru a salva viața Alexandrei, Poliția putea să intervină fără mandat! E încă o dovadă că statul român e în moarte clinică!

1

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Avocatul Adrian Cozma a exprimat un punct de vedere avizat, în ceea ce privește imensa tragedie de la Caracal.

Vă reamintim că, din nou, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și autoritățile române au dat greș în a proteja și salva viața unui cetățean român – este vorba de tânăra de 15 ani din Caracal, care, deși a sunat de trei ori la serviciul de urgență 112, STS nu a reușit să identifice locația apelului, cu precizia necesară pentru ca autoritățile să intervină la timp.

Preluare de la pe site-ul sts.ro – grafica localizării, după al doilea apel al Alexandrei

Reacția lui Adrian Cozma survine în contextul în care, datorită incompetenței celor care administrează serviciul 112, se pare că poliția și procurorii așteptau la poarta casei unde crima era în desfășurare, deoarece nu aveau mandat să intre, în condițiile în care nu s-a făcut o localizare cu acuratețe.

Opinia avocatului Cozma este că autoritățile au greșit: conform articolului 27 din Constituție, Poliția putea să intervină și fără mandat, dacă avea indicii – iar în acest caz existau indicii clare – că viața unei persoane este în primejdie.

Concluzia este că incompetența și corupția de la nivelul sistemului public administrat de statul român duce la victime nevinovate, cum a fost și Alexandra.

Întreaga declarația a avocatului Adrian Cozma.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.