Foto&Video. Manifestări dedicate Zilei Imnului Național la Satu Mare. S-a ținut și un moment de reculegere

0

Astăzi, în toată țara este marcată “ZIUA IMNULUI NAȚIONAL”, o sărbătoare care a fost celebrată cum se cuvine și la Satu Mare.

Ziua imnului naţional al României – “Deşteaptă-te române!” este un simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, este sărbătorită an de an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ”Deşteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Sărbătoarea a fost marcată solemn la Satu Mare de către autoritățile județene și locale și mai mulți sătmăreni prezenți.

La ora 10.00, astăzi, 29 iulie 2019, au avut loc amofestări dedicate Zilei Imnului Național  pe platoul din Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare.
Menifestările au început odată cu  primirea prefectului județului Satu Mare, Darius Filip.

Prefectul i-a rugat pe toți cei prezenți să țină un moment de reculegere pentru cele două fete ucise la Caracal, Alexandra și Luiza.

A urmat apoi intonarea imnului de stat de către artistul sătmărean Marian Buzilă, iar toți cei prezenți l-au acompaniat.

Binecuvântare și rugăciune pentru poporul român rostite de către un sobor de preoți condus de Prea Sfințitul  Timotei Sătmăreanul arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a României și Sătmareului,nu au lipsit în cadrul manifestărilor dedicate Imnului Național.

Programul s-a încheiat cu o alocuțiune privind versurile Imnului Național al României, scurt istoric și semnificații.

Desigur, la eveniment au luat parte mai multe autorități locale, dar și mai mulți sătmăreni pentru a sărbătorii această zi importantă pentru țara noastră.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.