Centrul Nou din Satu Mare intră în reabilitare. Primăria a semnat contractul

0

Primăria Satu Mare anunță că edilul orașului, Kereskényi Gábor, a semnat marți, 30 iulie, contractul de finanțare pe fonduri europene în vederea modernizării Centrului Nou. Valoarea contractului este de 10.455.847 lei.

În cadrul proiectului va fi modernizat Centrul Nou al municipiului Satu Mare, Piața 25 Octombrie și Pasajul Corneliu Coposu, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

Se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu  Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se urmărește îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

Potrivit administratorului public Maskulik Csaba, licitația pentru reabilitarea Centrului Nou a fost deja lansată.

Anul acesta au fost semnate și alte contracte pentru proiecte finanțate din fonduri europene . 5 blocuri cu 321 de apartamente, vor fi reabilitate temeinic, valoarea proiectului fiind de 2.210.539,59.

De asemenea și Grădinița Nr.7 va fi reabilitata din fonduri europene. Suma alocată este de 3.648.790 de lei.

În total, valoarea contractelor de finanțare din acest an semnate de Primăria Satu Mare sunt în valoare de 47.468.619 lei. Valorea proiectelor europene câștigate în ultimii trei ani este de peste 27 de milioane de euro.

Foto: Revista Sapte Seri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.