Pataki pusese la punct un algoritm ”legal” de sifonat banii Sătmărenilor. Liberalul Adrian Cozma i l-a deraiat

4

Băieții veseli-separatiști de la UDMR nu au altă preocupare, decât să cheltuie banii sătmărenilor, după rațiuni care nu au legătură cu interesele comunității.

Așa au încercat să facă, și luni, în ședința ordinară de CJ: Pataki a încercat să bage, cu forța, bani publici în buzunarele unor doamne și domni, care fac act de prezență pe la niște ședințe pe la Aeroport – respectiv membrii Consiliului de Administrație al Aeroportului. Și nu e vorba de sume neglijabile.

”Joaca” a mers până a ajuns proiectul de hotărâre la Comisia Juridică a CJ Satu Mare condusă de Adrian Cozma. Acolo, a eșuat cu unanimitate de voturi. Pataki a dat bir cu fugiții, când a văzut că șmecheria cu algoritmul nu ține…

E uluitor tupeul cu care udemeriștii își bat joc de bugetul local al Sătmarului. Risipesc banii, fără să le pese care sunt prioritățile Sătmarului.

Vedeți mai jos despre ce sume e vorba…

 

”Algoritmul lui Pataki”, algoritmul cu ajutorul căruia se gândise să vă cheltuie Pataki banii!

Vineri, 26 iulie, tremurândă, Viorica de la CJ – doamna care trimite înștiințări pe e-mail pentru Pataki – a anunțat presa că, luni, ”27 iulie”, va avea loc o ședință ordinară la Consiliul Județean Satu Mare

Ședința a avut loc luni, 29 iulie.

 

 

Și, după ce am lecturat ordinea de zi, ne-am lămurit de ce-i tremura mâna Valericăi: la punctul 6, de pe ordinea de zi, Pataki a inițiat un proiect de hotărâre, prin care propunea să se voteze un algoritm in vederea îndesării de și mai mulți bani publici în buzunarele unor oameni, care au deja foarte mulți bani.

 

Tradus în termeni simpli, este vorba de mărirea în mod legal, prin decizia CJ Satu Mare, a remunerației pe care membrii Consiliului de Administrație al Aeroport Satu Mare o primesc ca să apară pe la sedințele de la Aeroport.

Dovada că Pataki a inițiat proiectul…

alături de alte ”staruri” de pe la CJ, care constituie, ceea ce noi numim ”burghezia bugetară sătmăreană”…care au semnat raportul de specialitate.

 

Pataki și burghezia, de tip Nagy Brigitta, au propus și un algoritm foarte ”profi”prin care să risipească banul public – vezi-Doamne, se susțin performanțele membrilor CA -ului de la Aeroport.

Dacă vreți să râdeți de cum se calculează risipirea banilor noștri, ai Sătmărenilor, de către șmecherii de la CJ Satu Mare, aveți mai sus modul de calcul… Pare ușor SF, însă trebuie să înțelegeți că, ”din respect” pentru Dvs., atunci când Pataki și burghezii bugetari risipesc banii Dvs., o fac cu stil și mult ștaif…

Dacă vreți să știți ce fac concret membrii din CA al Aeroportului, dați click aici

Acești domni și doamne foarte bine plătiți au specificată următoarea îndatorire: delegarea conducerii executive a Aeroportului către un director general… Deci 3000 lei/lună ca să fie de acord că altul trebuie să muncească. Să ne zică Pataki unde să trimitem o cerere, că și noi vrem așa un serviciu la stat!

 

Care sunt sumele pe care le plătiți pentru nimic, dar pe bază de algoritm: o remunerație lunară putea ajunge la 36 000 lei/lună, dacă se vota algoritmul lui Pataki!!

Din start, Dvs., contribuabilul sătmărean plătiți 3000 lei/lună unor persoane, care ”administrează” Aeroportul…sub pretextul că fac performanțe…

E ușor neclar în ce constau aceste perormanțe: cerul Sătmarului e destul de gol, în afară de un zbor la Londra și unul la București, la prețuri destul de piperate (oricum, cel spre Londra e infinit mai scump, decât dacă alegemm, pentru aceeași cursă, Aeroportul din Debrecen!)…nu prea e nimic.

Deci care sunt performanțele: au pus membrii CA dozatoare de cafea prin Aeroport, sau pentru ce vrem să le mărim leafa?! Nu contestăm că astfel de admministratori sunt necesari la Aeroport, însă nu e cazul să le creștem exagerat indemnziațiile…

Uitați cum a propus Pataki să le mărească remunerația, chiar și de 12 ori:

 

Deci, un astfel de bugetar de lux, poate ajunge să ia 36 000 lei/lună!

Cât de săraci sunt membrii CA Aeroport Satu Mare – haideți să zicem că nu o duc tocmai rău…

De exemplu, Președinta Consiliului de Administrație, d-na Fulger Aurelia, care deja face niște foarte mulți bani din alte business-uri, cu toate că nu-și completează declarația de avere corect, nu zice ~nu~ banilor de la Aeroportul Satu Mare.

Iar cu noua ”indexare prin algoritmul lui Pataki”, chiar ar putea să se considere o răsfățată pe bani publici…

 

 

Adrian Cozma, președinte al Comisiei Juridice a CJ Satu Mare: dacă avem bani în plus pentru Aeroport, haideți să-i folosim pentru a dezvolta Aeroportul, nu pentru salarii de lux de la buget!

”Mișcarea” lui Pataki, cu algoritmul care devalizează bugetul public, a picat în special datorită liberalului Adrian Cozma…

La demersul acestuia s-a raliat și Comisia Economică a CJ.

Cele două comisii au contestat oportunitatea irosirii banului public pe creșterea exagerată a indemnizațiilor membrilor CA al Aeroportului…propunând, în contrapartidă, investiții pentru extinderea Aeroportului din banii disponibili.

Pataki a retras proiectul de hotărâre prin care se urmărea acordarea acestor indemnizații de lux din bani publici, reconfirmând că prioritățile sale nu au legătură cu dezvoltarea Sătmarului…

Adrian Cozma ne-a declarat că Pataki nici n-a venit să-și susțină proiectul de hotărâre pe care l-a inițiat:

”După ce că a vrut să dea un tun din bani publici, nici măcar nu a avut demnitatea să vină să explice, bărbătește, ce motiv a avut să propună cheltuirea banilor Sătmărenilor în acest fel! Efectiv… o bătaie de joc pe banii noștri, ai Sătmărenilor, asta a propus Președintele CJ Satu Mare prin acest proiect de hotărâre, pe care i l-am blocat!”

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.