Capitala Oașului, plină de gropi. Negreștenii reacționează: Sunt străzi care nu au fost reabilitate din urmă cu 40 de ani

0

Gropile au pus stăpânire pe întreg județul Satu Mare. Nu doar Drumurile Județene DJ 193, Dj 193 A sau DJ 195 și o parte din municipiul Satu Mare se confruntă cu cratere care au lăsat o mulțime de șoferi cu mașinile distruse sau cauciucuri sparte.

În celălalt colț de județ, la Negrești-Oaș, locuitorii zonei își exprimă nemulțumirile față de gropile care au pus stăpânire pe mai multe străzi din oraș, peisajele sumbre din anumite zone și povestesc cu nostalgie cum arată orașul în urmă cu 20, 30, 40 de ani. Astăzi, spun ei, imaginile sunt dezolante.

Pe lângă cratere, condițiile din spital și lipsa aparaturii performante care nu te ajută să te tratezi la tine în oraș și învățământul slab, sunt alte probleme cât se poate reale în orașul celor bogați. Lipsa apei curente și a canalizării se ascund după casele luxoase ridicate cu multă trudă ani la rând de oșeni.

Astăzi, orașul Negrești e doar o umbră din orășelul cochet de altă dată. În continuare, tot ce primesc, sunt promisiuni, mărturisesc chiar ei.

„Eu am spus acum 20 de ani că orașul moare. Psd-ul a distrus o zonă foarte frumoasă. Unu, două proiecte prost finalizate doar de gura și ochii celor de vârsta a treia, în schimb tineretul a fost complet marginalizat și silit să plece. Rușine autorităților care își urmăresc doar scopul.”

,,Drama orașului Negrești Oaș nu este singulară în județ, taxe ca la oraș, dar sunt străzi cum erau și cu 40 ani in urmă!”
„În anii 70 Negrești Oaș era un orășel cochet, azi vezi la umbra viloacelor de neam prost (și de gust îndoielnic), case locuite, fără apă curentă sau canalizare, chiar și pe str. Victoriei!”

„Trist dar adevarat …din păcate !!! Nici măcar strada principală nu e în regulă … fără să mai vorbim de condițiile de sănătate sau învățământ…”

,,De cite ori merg acasă, când ajung pe strada mea: Mihai Eminescu, mă simt ca și Neil Armstrong când a pășit pe lună…plin de cratere! D-na Primar a promis un proiect impresionant pentru Eminescu, cu felinare ca la Paris, promenadă etc, doar că nu știu când îl va începe și finaliza, ca multe alte proiecte începute (pârtia, Casa de Cultură) +10 ani. Negreștenii sunt de vină că votează cu Psd…”

„Țin minte cum arata Orașul acum 50 de ani, frumos. Acum este ca un film de groază”, sunt doar câteva din comentariile pe care oșenii le-au lăsat în urma postării unui negreștean nemulțumit de cum arată orașul său, Negrești Oaș.

Așa arată strada Mihai Eminescu din Negrești Oaș
â

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.