Copiii din centrele de plasament au un motiv să zâmbească. Tabără cu activități în mijlocul naturii organizată de Cutezătorii Munților la Luna Șes

0

Asociația Cutezătorii Munților organizează activități în mijlocul naturii pentru copii din medii defavorizate, în cadrul proiectului ,,Tabără de ecologizare și dezvoltare personală”.

Tabăra va reuni 22 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, copii din 3 centre de plasament și case de tip familial, dar și copii ce trăiesc în propriile familii și beneficiază de serviciile sociale oferite de Centrul de zi Sfânta Tatiana din Satu Mare.

La Luna Șes, în mijlocul naturii, Cutezătorii Munților îi invită pe acești copii să încerce noi experiențe, de la dormitul la cort, până la participarea la o acțiune de ecologizare în zona Tinovului Trestia ori la drumeție montană pe Vârful Pietroasa, cel mai înalt vârf din județul Satu Mare.

Programul este unul al experimentării dar și al învățării aprofundate, un program care îmbină mișcarea în natură cu autocunoașterea și dezvoltarea unor abilități personale legate de munca în echipă și autovalorizare. Pe tot parcursul taberei copiii vor avea activități coordonate de specialiști: psihologi, psihoterapeuți, specialiști în educație, voluntari ai Asociației Cutezătorii Munților, în total peste 20 de persoane vor fi implicate activ în coordonarea, desfășurarea activităților, gătit la foc ori în supravegherea copiilor.

Parteneri locali în acest proiect sunt Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Serviciul Județean Salvamont Satu Mare, Asociația Acoperământul Maicii Domnului, psiholog Andrea Veres și psiholog Delia Danea.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.
Foto: Felicia Simion/teachforromania.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.