Liberalul Adrian Cozma sancționează prostiile lansate în spațiul public de Pataki: ”Nu e nevoie de un procuror, ca să compenseze pentru faptul că CJ Satu Mare evaluează DOAR DE FORMĂ actul managerial al șefilor din instituțiile subordonate, ca DGASPC sau Centrul Cristiana!”

0

În ședința ordinară de luni a CJ Satu Mare, unul dintre cei mai activi combatanți s-a dovedit a fi, ca de obicei, consilierul județean Adrian Cozma (PNL).

După ce a blocat un proiect inițiat de Pataki Csaba, ce urmărea risipirea unor sume semnificative de bani publici – bani din buzunarul Sătmărenilor – sub pretextul creșterii ”algoritmice”, din pix, a indemnizației unor membri din CA al Aeroportului Satu Mare, liberalul a avut o poziție tranșantă în chestiunea tragediilor, ce pot să rezulte și au rezultat din menținerea pe funcții a unor directori nepăsători și incompetenți în instituțiile subordonate Consiliului Județean.

Oful consilierului local vine din faptul că la Centrul Cristiana, la începutul acestui an, un tânăr de 21 de ani și-a pierdut pierdut viața, în plus, și în luna iunie a acestui an au apărut mai multe informații conform cărora, o tânără beneficiară a fost violată în mod repetat în același centru, iar Pataki a fandat, subtil, ca de obicei, refuzând să-și asume orice fel de responsabilitate.

Dincolo de vinovații direcți pentru această tragedie, Adrian Cozma consideră că o mare vină o are și conducerea CJ Satu Mare, care are, printre atribuții, evaluarea actului managerial din instituțiile subordonate.

Cozma afirmă – după cum vedeți în clipul video de mai jos – că toți managerii din instituțiile subordonate lui Pataki au luat note de minim 9,50, inclusiv la DGASPC și la Centrul Groazei Cristiana…

În acel context Pataki a afirmat că ”nu o comisie civilă se impune” pentru a face ordine în astfel de unități aflate în subordinea CJ Satu Mare. Se dădea de înțeles că Procurorii și Poliția trebuie să se implice…

Cozma îl contreaază direct, sugerând că șeful CJ nu-și face treaba și, din reflex, ar delega atribuțiile spre instituții de forță, chiar militarizate…

Nu o să angajăm un procuror la Consiliul Județean care să ne rezolve aceste probleme. Nu e normal că șefii de instituții care verifică acel Centru Cristiana să primească 9,50 la evaluarea CJ-ului, iar apoi să spunem că acolo sunt probleme grave și că e nevoie de intervenția Poliției și Parchetului, pentru a se face ordine. Suntem organ deliberativ/legislativ, trebuie să ne asumăm deciziile, ce rezultă din aceste evaluări – e clar că există inadvertențe grave!”, a adăugat liberalui Adrian Cozma.

Soluția ar fi – din punctul de vedere al consilierului județean PNL – ca evaluarea actului managerial din instituțiile subordonate CJ Satu Mare să se facă serios.

Probabil că dacă șefii DGASPC, sau ai Centrului Cristiana nu ar fi fost evaluați, doar ”formal”, fie ar fi fost schimbați, fie ar fi fost mai atenți la modul în care manageriază instituțiile pe care le conduc. Și, poate, tragedia de la Cristiana nu s-ar fi petrecut.

Pentru un astfel de demers de bun-simț, chiar nu ai nevoie de procurori și instituții de forță, dă de înțeles Cozma, ci doar de un președinte de CJ, care să-și facă treaba serios…

Intervenția consilierului județean liberal pe această temă, o puteți viziona mai jos:

Citiți și

Pataki pusese la punct un algoritm ”legal” de sifonat banii Sătmărenilor. Liberalul Adrian Cozma i l-a deraiat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.