Negrești Oaș, oraș turistic declarat, fără nici măcar o toaletă publică. Nu avem motive de laudă nici la Satu Mare

0

Declarat oraș turistic în urmă cu mai mulți ani, Negreștiul nu are în 2019 nici măcar o toaletă publică. De acest lucru se plâng și negreștenii, sătui de promisiunile actualului primar, Aurelia Fedorca, președintele PSD Satu Mare, care, susțin ei, ar avea alte preocupări, iar nevoile locuitorilor orașului nu ar fi una dintre ele. Cel puțin o toaletă publică este o necesitate în orice oraș civilizat, și nu un moft, mai ales că orașul Negrești are parte de turiști anual, acesta fiind declarat oraș turistic, după cum bine se știe. Se pare că în urmă cu mai mulți ani, în parcul central din oraș, a existat o toaletă publică, care, din motive necunoscute, nu dispărut deja de ani buni.

PNL Negrești Oaș susține că i-ar fi solicitat primarului Aurelia Fedorca să realizeze o toaletă publică în repetate rânduri.
Deși a fost aleasă primar în urma cu 7 ani, d-na Fedorca nu găsește încă oportuna realizare a unei investiții, de o necesitate stringentă pentru concetățenii noștri, în vederea realizării a cel puțin o toaletă publică în orașul nostru, declarat cu șurle și trâmbițe oraș turistic.
În repetate rânduri consilierii liberali au cerut d-nei primar realizarea acestei investiții, dar s-au lovit mereu de refuzul categoric al acesteia. Cerem sprijinul dvs., al concetățenilor noștri, poate reușim împreună, prin cerințe repetate, să obținem realizarea acestei investiții”, este mesajul apărut pe pagina de facebook PNL Negreți Oaș.

Desigur, părerile sunt împărțite. Postarea celor de la PNL Negrești Oaș a stârnit mai multe comentarii. Dacă unii i-au luat partea primarului Aurelia Fedorca, scuzând-o și susținând că aceasta a făcut multe pentru oraș și că va face și  o toaletă publică dacă este necesar, cei mai mulți internauți le-au dat dreptate liberalilor negreșteni și consideră lipsa unei toalete publice inadmisibilă.
Spre exemplu, cei care merg în parc cu copiii la joacă, sunt nevoiți să meargă acasă să-și facă nevoile. Tot din cauza lipsei toaletelor, un bărbat a fost surprins în timp ce își făcea nevoile în natură. Iar acest nu este, cu siguranță, un caz izolat.


Probabil faptul că pentru o parte din negreșteni lipsa toaletelor nu pare a fi o problemă și li se pare firesc ca oamenii să-și facă nevoile pe unde apucă, ca și în urmă cu 20 de ani, nu o va determina pe pesedista cu convingeri comunistoide, Aurelia Fedorca, să construiască una, ca în orice oraș civilizat.

Nu ne lăudăm prea mult nici la Satu Mare, unde lipsa toaletelor publice este acută. În municipiul Satu Mare există o toaletă publică în parcul din centru, cu program scurt și bineînțeles, cu plată. Dacă e să o punem la socoteală și pe cea din Grădina Romei, sunt două. Păcat că cea de-a doua se află mai mult închisă decât deschisă pe parcursul unui an, lucru verificat de noi.

Sătmărenii și-au exprimat în repetate rânduri dorința ca primăria să realizeze mai multe toalete publice pe raza municipiului, în special în stațiile de autobuze, însă, acesta pare un vis îndepărtat.

Sursă foto: PNL Negrești Oaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.