Kereskenyi vrea ca parcul din jurul Turnului Pompierilor să fie numit „Fatyol Rudolf”

0

După ce la începutul acestui an, Școala Nr.10 din satu Mare și-a schimbat numele în Școala „Rakoczi Ferenc”, Kereskenyi, primarul municipiului Satu Mare vrea să propună Consiliului Local spre adoptare un proiect de hotărâre prin care parcul din jurul Turnului Pompierilor să poarte numele violonistului Fayol Rudolf, care a încetat din viață în urmă cu o săptămână. În memoria acestuia, parcul i-ar putea purta numele, dacă și consilierii locali vor fi de acord.
Decizia edilului a fost anunțată astăzi pe pagina sa de Facebook, acolo, unde, acesta a publicat următorul mesaj:

„În memoria maestrului dr. Fátyol Rudolf și în semn de respect pentru toată activitatea lui, voi propune Consiliului Local Satu Mare un proiect prin care să atribuim parcului din jurul Turnului Pompierilor denumirea Parcul dr. Fátyol Rudolf! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus Kereskenyi.

Dr.Rudolf Fátyol a fost un solist, violonist concertist  și director general al Filarmonicii Dinu Lipatti Satu Mare.

S-a născut în 1957, în Carei, absolvind Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a studiat sub îndrumarea maestrului Ştefan Ruha.
Din anul 2003 deţine titlul de doctor în artă şi interpretare muzicală cu teza „Sonatele şi concertele pentru vioară de W.A. Mozart”.

Este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Muzică a Universitãţii din Debrecen (Ungaria). Palmaresul său include Premiul U.S.I.U. (United States International University) din San Diego (California), Premiul II ex-aequo (premiul I nu s-a acordat) la concursul ,,Abbado” (Italia 1987).

În 2004 primeşte titlul de cetățean de onoare al Municipiului Satu Mare iar în 2011 titlul de cetățean de onoare al Municipiului Carei. Tot în 2011 a fost distins cu Meritul Cultural în Grad de Cavaler.
În cei 30 de ani de activitate artistică (peste 500 de concerte şi recitaluri) Rudolf Fátyol a susţinut concerte în Europa, Israel, China şi Taiwan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.