Greenpeace: România pierde 3 hectare de pădure pe oră. Câte sute de mii de hectare am pierdut în ultimii 17 ani

0

România pierde trei hectare de pădure pe oră, iar autorităţile refuză să recunoască dezastrul.

Potrivit estimărilor făcute de voluntarii de la „Greenpeace”, Bucovina a devenit din nou ținta defrişărilor ilegale şi asta pentru că deţine una dintre cele mai mari suprafeţe împădurite din ţară.

Hoţii care taie ilegal pădurile câştigă milioane de euro pe an sub ochii celor responsabili, care dau vina pe lipsa de personal.

Imaginile filmate de Greenpeace în Bucovina arată masacrul care se produce, în fiecare oră, în pădurile româneşti. Cei de la Romsilva au acceptat o întâlnire cu reprezentanţii Greenpeace, însă discuţiile au devenit, în scurt timp, tensionate.

Activiştii susţin că au fost împiedicaţi să arate proporţiile defrişărilor ilegale din nordul Moldovei. Iar după un drum obositor prin pădure, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor a promis că îşi va trimite subordonaţii în control.
În Maramureș s-a pierdut în ultimii ani peste 24 de mii de hectare de pădure. Echivalentul a 7% din toată suprafața județului.

În total, România a pierdut în ultimii 17 ani aproape 400 de mii de hectare de pădure, iar jaful se produce în fiecare zi, potrivit stirileprotv.ro.
De asemenea, pressone.ro informează că 300.000 de hectare de pădure au fost tăiate în România în perioada 2001-2016, potrivit unei platforme online denumite Global Forest Watch, care publică hărți interactive pe baza imaginilor furnizate de sateliți ai NASA. Județele în care s-a tăiat cel mai mult în cei 15 ani sunt, în ordine, Suceava, Harghita, Maramureș și Cluj.
Foto: pressone.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.