Băsescu despre alianța Ponta-Tăriceanu: ”Alianța scursurilor. Un mini USL, o îngropăciune. Tăriceanu e specialist”

0

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a ironizat noua alianță politică dintre Pro România a lui Ponta – și ALDE, partidul în moarte clinică a lui Tăriceanu.
Băsescu este de părere că această posibilă alianță, care nu a fost anunțată oficial, nu le va aduce niciun beneficiu. Din contră, ambii vor avea de pierdut de pe urma ei, deoarece „Tăriceanu este specialist în îngropăciuni.”

”Unde-s doi puterea crește, cu o condiție: dacă au minte cei doi. Nu e cazul, îi cunosc pe ambii. Uitaţi-vă doar câtă minte are Tăriceanu, pe care sondajele îl dădeau cu 13-14% înainte de alegeri şi el n-a fost în stare nici să treacă pragul de 5%. Este o alianţă între scursuri din PSD şi PNL, resturi, rămăşiţe. Nu va fi deloc a treia forţă politică. Această alianţă îi va îngropa şi pe unii, şi pe alţii. Tăriceanu este specialistul în îngropăciuni, aşa cum a îngropat PNL, aşa va îngropa şi acest nou mini-USL”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Anunţul privind apariţia noii alianţe politice a fost făcut de Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook. În pozele de pe Facebook, Tăriceanu se arată relaxat, în trening și adidași, la discuții cu Victor Ponta și alte câteva persoane. Alături de poze, Călin Popescu Tăriceanu a făcut a ținut să împărtășească cu urmăritorii săi despre ce s-a discutat în cadrul întâlnirii.

„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta :am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL.
În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

În postarea sa iniţială, Tăriceanu afirma „am hotărât” în loc de „am discutat”, cum scrie în prima frază de mai sus.

Și Dan Barna, întrebat la o emisiune a TVR-ul, despre posibila alianță dintre cele două partide, și-a exprimat părerea: ”Pentru domnul Ponta, orice mutare din poziţia actuală are un risc foarte mare. Dacă se întoarce la PSD şi se ia de braţetă cu doamna Dăncilă, pierde, devine un politician de pluton, marginal. E foarte clar aici şi are suficientă experienţă ca să nu facă asta”, a declarat, miercuri seară, la TVR, Dan Barna.
Despre Tăriceanu, tot Barna a spus că ”bagă ultima fisă”, deşi ar fi trebuit să se retragă.
Foto: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.