Dan Barna: ”Eu vreau să cred că, dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat”

0

Preşedintele USR, Dan Barna și candidatul la prezidențialele din toamnă, a afirmat într-o emisiune la TVR, că dacă el ar fi fost preşedintele României, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, iar asta pentru că în acest caz nu a fost vorba despre greşeala unui om, ci despre o problemă de sistem, iar măsurile care trebuie luate trebuie să modifice modul de a gândi. ”Statul român este pe o traiectorie de faliment funcţional”, spune Barna. Tot acesta a afirmat că ”nepotismul ordinar” a scufundat România.

Întrebat de moderatorul emisiunii la care a participat, ce ar fi fost diferit în aceste zile dacă el ar fi fost preşedintele României, Dan Barna a avut un răspuns extrem de curajos: ”Eu vreau să cred că dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului”.

Liderul USR a mai afirmat că ”ignoranţa şi neglijenţa generează efecte şi ucid”, iar ce s-a întâmplat în cazul Caracal, arată că nepotismul ordinar a scufundat România.
Foto: Facebook/Dan Barna

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.