Un an de la violențele de pe 10 august. Se anunță proteste la Satu Mare și în mai multe orașe din țară

0

Mâine, 10 august, are loc ,,Protestul românilor de pretutindeni – Reset Romania”. Sunt programate proteste în toată țara, dar și la Satu Mare. În municipiul Satu Mare, întâlnirea va avea loc pe bulevardul Corneliu Coposu, acolo unde sătmărenii se vor întâlni pentru a protesta. Protestele vor începe la ora 18:00, iar până în prezent, câteva sute de sătmăreni și-au arătat interesul față de eveniment.

,,Pe 10 august, de la ora 18, toți românii lucizi și onești din țară și din străinătate sunt invitați să ia atitudine împotriva Aparatului de Stat controlat de PSD (Guvern, Parlament, Administrații locale) care își bate joc de națiune în cel mai ticălos mod: prin legi care favorizează infractorii, lăsând victimele în voia sorții; prin administrație iresponsabilă ne-a dus în recesiune economică; prin politici pentru grupuri de interese, au alungat profesioniștii și muncitorii calificați din țară, în toate domeniile; prin cea mai mare rată de impozitare a muncii din estul Europei au blocat dezvoltarea și au strangulat antreprenoriatul; prin salarii umflate artificial în domeniul bugetar și prin pensii speciale nejustificate de nimic decât de slugărnicie, au dus țara la cel mai mare grad de îndatorare externă istorică și la cel mai mare deficit bugetar procentual și cantitativ de când suntem membri UE.

Alte sute de decizii, legi, măsuri și directive care ne condamnă la subdezvoltare, stat discreționar, și, în general, la domnia proștilor tupeiști.
Această administrație și majoritate legislativă sunt calamitatea de care trebuie să scăpăm urgent.
10 august 2019 = RESET ROMÂNIA”, este mesajul evenimentului creat de paginile Satmarul CIVIC și Corupția Ucide.

Și în acest an 250.000 de romani sunt așteptați în același loc, unde este organizat un nou protest sub emblema “Diaspora vine acasă”, dar și “Nu uităm ce ați făcut astă vară”.

Tot mai multe persoane își anunță prezența în fața Guvernului și pe fondul evenimentelor din ultimele săptămâni legate de cazul Caracal, care a scos la iveala putregaiul din sistemul de politie si justiție.

La București, va fi prezent și Davide Martello, celebrul pianist german care a cantat în mai multe zone de conflict ale lumii și care a susținut, anul trecut, un moment și în Piața Victoriei din București. Acesta și-a anulat mai multe concerte pentru a putea lua parte la manifestația care urmează să aibă loc pe 10 august.

Însă nu numai în Capitală vor ieși romanii la protest, ci și în alte orașe din țară, dar și în diaspora. În plus, pe drumul spre București mai multe grupuri civice au anunțat diverse acțiuni.

De exemplu, în drumul spre Capitala, reprezentanții asociației “Împreună pentru A8” au anunțat că vor bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute.

“Din Iași se va pleca la ora 8:00, din Piața Unirii, iar pe traseu se vom intersecta și cu alte coloane de mașini care vor pleca din Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Bacău, Onești, Focșani, Galați”, a transmis Cătălin Urtoi, reprezentant al asociației.

De asemenea, în Iași se va protesta de la ora 19:00, în Piața Unirii. Evenimentul este numit “Iași: Nu am uitat ce-ați făcut astă vară!”.

De la Constanța se va pleca spre București la ora 10:00 din fata Prefecturii. Cei care nu vor merge la București se vor întâlni la ora 19:00 în același loc pentru a protesta. Evenimentul se numește ” 10 August – cerem pedepsirea vinovaților”.

Se anunță protest și la Cluj Napoca. Evenimentul se numește “Cluj: Toți pentru Romania! Vă vedem și nu uităm!” și este organizat în Piața Unirii.

Și la Satu Mare se vor strânge romanii în stradă. Aceștia se vor aduna de la ora 18:00 pe Bulevardul Corneliu Coposu.

În Piața Mihai Viteazul din Craiova, oamenii se vor strânge începând cu ora 18:00 pentru evenimentul “Craiova Solidara cu Diaspora: 10 August”.

Tot de la ora 19:00 vor ieși în stradă și cei din Brașov.  Aceștia se vor strânge în fața Prefecturii din oraș.

Cei din Sibiu care nu ajung în Capitală vor ieși în stradă începând cu ora 18:00.

Protestele din diaspora.

Romanii din Roma vor protesta, sâmbătă, între orele 10:00 si 12:00 în fața Parlamentului Italian.

Și în fața Consulatului din Milano se anunță un protest.

La Paris românii se vor strânge la ora 16:00, la Trocadero, și vor sta acolo până la ora 20:00, după cum au anunțat organizatorii pentru Ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.