Klaus Iohannis, în Piața Universității: ”Acum un an, s-a petrecut o mare tragedie – Guvernul pesedist și-a atacat proprii cetățeni”

0

Președintele Iohannis a venit sâmbătă printre participanții la protestul ”Diaspora vine acasă”, din Piața Victoriei…

Acest moment marchează și startul campaniei de strângere de semnături pentru candidatura sa la un nou mandat de Președnte al României.

Printre altele, acesta a afirmat că evenimentele de la mitingul din 10 august 2018, când o manifestație pașnică a fost reprimată în forță de guvernanți, nu trebuie să se mai întâmple.

„Este 10 august, acum un an de zile s-a întâmplat ceva ce a început foarte frumos, românii au venit să demonstreze pașnic, după aceea am intrat într-una dintre marile tragedii post-decembriste. Guvernul pesedist și-a atacat proprii cetățeni cu bâte, cu gaze lacrimogene, români care au demonstrat pașnic au fost atacați de Guvernul României. Eu nu-mi doresc să se mai întâmple așa ceva niciodată, este clar că evenimentele de anul trecut din 10 august trebuie elucidate, trebuie văzut cine a dat comanda politică pentru așa ceva, ceva inimaginabil”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a îndemnat Guvernul să se abțină de la a folosi forța împotriva manifestanților.

„Îmi doresc tare mult ca, dacă astăzi are o loc o manifestare de comemorare a ceea ce s-a întâmplat anul trecut, îmi doresc să fie frumoasă, pașnică, sper foarte mult ca de data asta Guvernul să se abțină de la acțiuni de forță și să nu facă decât ceea ce trebuie să facă, să păstreze ordinea cu calm”, a conchis Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.