Mihai Neamțu, candidat la prezidențiale din partea PMP

0

Mihai Neamțu pare decis să intre în cursa pentru Cotroceni. Acesta are susținerea proiectului politic Alternativa Dreaptă și a obținut, conform informațiilor SATMAREANUL.RO, și susținerea politică a PMP, unde se pare că ar fi câștigat competiția internă cu Eugen Tomac, Theodor Paleologu și Robert Turcescu.

 

Structura politică a candidatului Mihai Neamțu

Mihai Neamțu este un simbol autentic al Dreptei conservatoare, de esență creștin-democrată și clasic liberală. Neîntâmplător, beneficiază deja, în mod public, de susținerea proiectului politic Alternativa Dreaptă pentru candidature la Președinția României, următorul pas – destul de realizabil, în curând se pare – urmând a fi obținerea susținerii politice a PMP.

Conform propriei prezentări, Alternativa Dreaptă este un proiect politic de coagulare a Dreptei conservatoare, creștin-democrată și clasic liberală, inițiat, susținut și compus din Partidul M10, Forța Moldova, Alianța Conservatoare și Alternativa Dreaptă.

Candidatul pe care noi am decis că îl vom susține în lupta pentru funcția supremă în stat este liderul de opinie, creștinul militant, omul de cultură, analistul politic, teologul și scriitorul Mihail Neamțu. Un președinte creștin, pentru o Românie creștină. Împreună, pentru o Românie mult mai bună!”, se consemnează pe site-ul Alternativei Drepte.

Discursul său, unul ce propăvăduiește speranța în legătură cu România, este un discurs conservator, ce rezonează cu cel al unor prestigioși intelectuali ai conservatorismului românesc, cum este și Adrian Papahagi…

Aceste aspecte de ancorare doctrinară au fost evidente, de curând, când Neamțu și Papahagi au acceptat invitația avocatului Adrian Cozma pentru a susține o conferință publică la Satu Mare.

Modul în care concep cei doi lucrurile reiese și din interviul pe care l-au acordat colegei noastre…

Numele lui Mihai Neamțu a fost rostit și de liderul PMP, ex-Președintele Traian Băsescu, în chestiunea alegerii unui candidat susținut de PMP la prezidențiale. Conform informațiilor noastre, este inforație sigură că, în curând, Mihai neamțu va fi anunțat oficial drept candidat al PMP.

Cine este Mihai Neamțu

Pe pagina personală, acesta se prezintă în calitățile de scriitor, educator și om politic.

Noi am adăuga și latura pe care i-am descoperit-o la Satu Mare, în timpul dezbaterii de la Filarmonica Dinu Lipatti – aceea de intelectual public

România are doi impresionanți intelectuali publici: Adrian Papahagi și Mihail Neamțu

O altă sursă pentru a-l înțelege pe viitorul candidat la prezidențiale este un text publicat de acesta pe Blogurile Adevărul.

Câteva aspecte interesante despre cine este și cum gândește inteletctualul public Mihai Neamțu…

  1. Școlit în Occident

Mă consider un fiu al Diasporei Româneşti (…). Am trăit, am muncit şi am       studiat şapte ani în Occident. Cunosc binişor Anglia, Germania şi Statele Unite. Mi-am susţinut teza de doctorat la Londra şi am tremurat în faţa profesorilor veniţi de la Oxford. Am predat cursuri în faţa studenţilor americani”, scrie Neamțu

 

2. Pro-Occidental lucid: admiră Occidentul, dar nu se sfiește să-i recunoscă și defectele, ce au legătură, mai ales, cu criza valorilor morale


”Admir energia antreprenorială a Vestului, arhitectura metropolelor europene, curăţenia străzilor, trenurile de mare viteză, vechile monumente, bibliotecile arhipline, muzeele fără egal. (…) Chiar şi aşa breaz cum îl vedem, Occidentul nu-i perfect pentru că nicio lume nu-i perfectă. Dincolo de autostrăzi, tunele, poduri, căi ferate, birocraţie simplificată, prosperitate, există şi o criză a valorilor morale. Consumerismul a înlocuit creştinismul. Sărbătorile seculare au ajuns mai zgomotoase decât Paştele sau Crăciunul. Terorismul îşi cam face de cap. Multiculturalismul e un eşec. Există corupţie şi acolo. Există cenzură şi destulă propagandă”, susține Mihai Neamțu în Adevărul.

3. Iubește cu speranță România profundă, fără să identifice acest tip de patriotism cu o abordare de tip ”nationalism tribal”

Iată de ce cred că e important să redescoperim nu doar România neajunsurilor, ci şi meleagurile natale care includ Delta Dunării, Dobrogea pescarilor, Crucea de pe Caraiman, Putna, Dragomirna, Voroneţul, Tismana şi ceramica de Horezu, memorialul de la Sighet, Sibiul lui Cioran, Păltinişul lui Noica, poezia lui Eminescu şi sculptura lui Brâncuşi (el însuşi pribeag)… În ce mă priveşte, voi trăi toată viaţa cu amintirea crestei Făgăraşilor, a troiţelor din Ţara Oltului, a Psalmilor lui David (şi Tudor Arghezi), a dealurilor copilăriei, a bunicilor care mi-au spus poveşti despre o ţară frumoasă şi cu multe bogăţii hărăzită. Ea se numeşte România”, susține Mihai Neamțu în ”op-ed”-ul de pe Blogurile Adevărul .
În același timp, Mihai Neamțu nu ezită a sancționa derapajele naționalistoide: patriotismul nu înseamnă nationalism tribal…

Mihai Neamțu: Kelemen Hunor este ”fața ticăloasă a imposturii morale și marioneta revizionismului maghiar din Transilvania”

Prin Mihai Neamțu, România valorilor, conservatorismul European, patriotismul inteligent-contemporan vor avea un reprezentant solid în dezbaterea publică ocazionată de alegerile prezidențiale din țara noastră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.