Sătmărenii nu au avut motive de protest pe 10 august. Câte persoane au fost prezente la protestul organizat pe Corneliu Coposu

0

Sâmbătă, pe 10 august a.c., s-a împlinit un an de la violențele de pe 10 august 2018, când mii de români din toate colțurile țării, aflați în Piața Victoriei pentru a protesta, au fost gazați și bătuți de către jandarmi.

Protestatarii au ieșit în număr mare în mai multe orașe din toată țara: Sibiu, Cluj Napoca, Iași, Brașov, Baia Mare, Constanța, Târgu Mureș, Bistrița și Galați. La București, în Piața Victoriei, peste 24.000 de români, atât din țară cât și din diaspora au fost prezenți.

Deși evenimentul a fost anunțat și la Satu Mare, s-au prezentat abia trei persoane (posibil), pe Bulevardul Corneliu Coposu, de la ora 18:00, așa cum a fost anunțat, ne-a povestit un protestatar prezent. Pentru că sătmărenii au stat acasă, iar cei care s-au prezentat au fost prea puțini, nimeni nu a mai protestat, așa că au mers acasă.
Evenimentul de informare pentru a participa la protest a fost creat încă de pe 5 august și promovat de presa locală din Satu Mare. Mai mult, câteva sute de sătmăreni și-au anunțat intenția de a participa pe 10 august la protest, cu toate acestea, sătmărenii nu s-au prezentat.

Un sătmărean a povestit pentru satmareanul.ro că fost prezent sâmbătă, 10 august, de la ora 18:10, pe Corneliu Coposu. Acesta a povestit că alții doi sătmăreni au fost prezenți, posibil, pentru a protesta, dar pentru că sătmărenii nu s-au adunat în număr mare, aceștia au renunțat la orice fel de protest. Tot acesta a povestit că rămas pe Corneliu Coposu timp de o jumătate de oră, timp în care nimeni nu s-a alăturat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.