Saună în autobuzele din oraș. Sătmăreancă: ”Transurban doarme, iar Primăria îi veghează. Primarul plantează panseluțe și udă drumuri”

0

Sătulă să plătească taxe și impozite degeaba, după cum declară chiar ea, o sătmăreancă a povestit pentru satmareanul.ro cum este nevoită să circule cu mijloacele de transport în comun la temperaturi de 90 de grade pentru că autobuzele Transurban nu au aer condiționat.

Sătmăreanca circulă zilnic cu autobuzul de pe Lucian Blaga, acolo unde locuiește, spre muncă și ia întotdeauna autobuzul 9. Deși am avut parte de o vară capricioasă, cu multe, ploi, zilele caniculare, ca și cele din prezent, sunt un infern pentru cei care se deplasează cu mijloacele de transport în comun. Revoltată, femeia spune că s-a săturat să plătească taxe și impozite pentru a fi ignorată.

Cum firma Transurban aparține de Primăria municipiului Satu Mare, sătmăreanca cere explicații: De ce nu poate să călătorească în condiții decente dacă plătește pentru ceea ce consumă sau folosește. De exemplu: un abonament costă 80 de lei în oraș, iar un bilet pentru o singură cursă 2 lei. Femeia afirmă că ”Transurban doarme, iar primăria îi păzește”, iar ”primarul plantează panseluțe și udă drumuri”, în timp ce adevăratele probleme ale orașului, care îi afectează în mod direct pe locuitori, sunt ignorate. Tot aceasta susține că zonele de la periferie, ca și cea în care locuiește  – Bulevardul Lucian Blaga, oamenii de aici sunt buni doar în campaniile electorale, pentru voturi, apoi nevoile lor decente, sunt ignorate. ”Suntem doar niște ”pioni pe masa lor de șah”, afirmă femeia.

,,Sauna” la care sunt supuși sătmărenii în autobuze poate fi periculoasă pentru cei bolnavi și bătrâni. O mulțime de locuitori ai orașului se deplasează la spital cu mijloacele de transport în comun. Căldura sufocantă, fără aer condiționat, poate fi fatală pentru un bătrân sau o persoană bolnavă. ”Cum protejează ei omul, cum îl apără?”, întreabă sătmăreanca autoritățile locale.

De asemenea, femeia este revoltată de lipsa trotuarelor în unele zone ale Bulevardului Lucian Blaga. Spre exemplu: De la Peco spre biserica Ortodoxă, locuitorii bulevardului Lucian Blaga nu am trotuar. De asemenea, mai multe străzi din zona fostului Curtuiuș, nu au trotuare. Sătmăreanca afirmă că s-a săturat să-și distrugă flecurile de la încălțări, iar dacă în ultimă instanță ar dori să-și facă singură trotuar în zona prin care trece, ar fi amendată pentru că se află pe domeniu public: ,,Eu nu pot să fac trotuar, dacă fac, mă amendează”.

Femeia este nemulțumită și de faptul că anumiți consilieri și foști primari și-au făcut trotuare în interesul lor. Tot aceasta cere primăriei Satu Mare să îi tragă la răspundere pe cei de la Transuran pentru condițiile inumane pe timp de caniculă prin care trec sătmărenii și cere respect autorităților locale pentru că atât ea, cât și restul locuitorilor, sunt plătitori de taxe și impozite.

”Până acum am primit numai promisiuni pe pliantele lăsate în căsuța poștală”, a conchis sătmăreanca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.